NORGE-SØR-KOREA 0-3

Norge ble et nummer for små for Sør-Koreas OL-landslag og tapte sin siste kamp i King’s Cup i Bangkok lørdag formiddag.

– Totalt sett er jeg ganske fornøyd. Jeg har fått se mange spillere, og det har vært masse læring. Jeg tror utbyttet er stort, sa han til NTB.

Norge startet kampen bra, men etter hvert tok Sør-Korea over både i banespill og sjanser.

Koreanerne, som med seieren vant turneringen for første gang siden 1998, tok ledelsen etter 18 minutter da dommeren pekte på straffemerket etter en forseelse i det norske feltet. Straffen satte Kim Bo Kyung sikkert i mål bak Espen Bugge Pettersen, som sto grunnet Rune Almenning Jarsteins trøblete legg.

Ny kalddusj

Tre minutter senere doblet Sør-Korea ledelsen. Et gjennomspill nådde Kim Hyun Sung, som med Tore Reginiussen i press, klemte til og ballen gikk inn i langhjørnet.

Etter scoringen slet Norge med å komme tidsnok opp i koreanerne, de fikk tid med ballen og Norge ble i perioder løpende i mellom, selv om det bakover var relativt god kontroll. Sør-Koreas OL-landslag vant kampen fortjent, og laget viste gode individuelle ferdigheter, teknikk, pasningskvalitet og fysikk.

Norge hadde sine sjanser, og spesielt Mostafa Abdellaoue i 1. omgang og Tarik Elyounoussi etter pause, men det ble med sjansene. Også Harmeth Singh hadde et par fete muligheter i 2. omgang, uten å få nettsus.

Etter 59 minutter gikk Sør-Korea opp til 3-0. Seo Jung Jin fikk ta ned en langpasning, avanserte enkelt forbi Steffen Hagen, som ikke rakk ballen, tok med seg ballen inn i feltet og plantet den oppe i det lange hjørnet bak en sjanseløs Espen Bugge Pettersen.

Kaptein Rune Jarstein skulle egentlig stå, men en trøblete legg gjorde at han i stedet så oppgjøre fra benken.

Norge startet slik, i sin vante 4-5-1-formasjon:

Espen Bugge Pettersen – Espen Ruud, Tore Reginiussen, Vegard Forren, Vegar Eggen Hedenstad – Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Magnus Lekven, Ruben Yttergård Jensen, Valon Berisha – Mostafa Abdellaoue.

Søderlund inn

Ved pause kom Alexander Søderlund inn for Mos, Harmeth Singh inn for Yttergård Jensen, Magnus Wolff Eikrem for Henriksen og Even Hovland for Forren. I tillegg kom Steffen Hagen innpå for Eggen Hedenstad et stykke ut i 2. omgang.

Simen Brenne erstattet Magnus Lekven kvarteret før slutt.

Norge tok litt over i banespill og ballinnehav mot slutten av oppgjøret, uten at laget klarte å skape all verdens farligheter foran motstanderens mål. Dermed ebbet kampen ut med tremålsseier til Sør-Korea. Norge hadde lite å stille opp med, og tapte fortjent.

– Det var mange trette bein i dag, og vi slet litt både defensivt og offensivt. En del spillere var i overkant slitne, og mest overrasket er jeg over at vi slet så mye defensivt i 4-5-1, sa Drillo.

– Prestasjonen i dag var ikke så mye dårligere enn mot Thailand, men vi møtte et mye bedre lag. Vi ble brutalt straffet for noen feil på egen halvdel, mens det tredje målet var en praktfull scoring. Offensivt var det ikke så galt. Sør-Korea vant fortjent, men jeg vet ikke om de var tre mål bedre enn oss, sa han.