JÅTTÅVÅGEN (Aftenbladet): — Formen min er bra og ting fungerer godt på trening. Nå trives jeg mye bedre, sier Edmundsson til Aftenbladet.

21-åringen innrømmer at han har hatt tunge perioder som Viking-spiller. Han signerte for klubben i fjor vinter, men fram til sommeren var han kun involvert i to seriekamper. I høstsesongen var han på utlån til danske Fredericia, men også der ble det begrenset med spilletid.

Tilbake i Viking fikk han i vinter lite spilletid i treningskampene, men angrepsspilleren hadde ingen grunn til å klage. Innsatsen hans på trening var alt annet enn imponerende og det var tydelig at han mistrivdes i klubben.

— Jeg var trøtt av fotball, og man kunne se på spillet mitt at jeg over en lang periode var litt deprimert. Jeg hadde hjemlengsel, og vurderte å reise hjem til Færøyene og kanskje starte på en utdannelse, sier Edmundsson.

Like før overgangsvinduet stengte 31. mars forsøkte Viking å forhandle fram en sluttpakke med Edmundsson. Forhandlingene førte imidlertid ikke frem, og selv om framtidsutsiktene ikke var gode, valgte han å bli værende i klubben.

Det angrer han ikke på i dag. For etter en god prat med Kjell Jonevret og resten av trenerteamet har han nå fått tilbake motivasjonen. 21-åringen gikk i seg selv, skjerpet holdningene og begynte å vise igjen på trening. Sakte, men sikkert, har han spilt seg nærmere en plass i Vikings startellever.

Beklaget til alle

— Han var på vei ut av klubben. Her gjorde han ingen glad, heller ikke seg selv. Vi hadde en prat med ham om at det kanskje ville vært best om han pakket kofferten og reiste hjem. Da tror jeg det gikk opp for ham hva det var han holdt på med. Han sløste bort en karriere, for det er ingen tvil om at han er en veldig dyktig fotballspiller, sier Jonevret.

Samtidig som han tok et oppgjør med seg selv, valgte Edmundsson også å beklage den varierende innsatsen til lagkameratene. - Jeg har sagt det som skal sies, og til spillerne ga jeg beskjed om at jeg i framtiden skal ta meg sammen, sier Edmundsson.

Mer tillit

Edmundsson har de siste Viking-kampene hatt noen brukbare innhopp og mot Bryne i cupen kom han inn og scoret ett mål. For toerlaget har han imponert stort i 2. divisjon og flere ganger tegnet seg på scoringslisten. - Det hjelper veldig på motivasjonen min at toerlaget nå spiller i 2. divisjon. Det var ikke spesielt gøy å spille i 3. divisjon i fjor. Nå håper jeg å fortsatt være en del av troppen som er med på A-kampene, få noen innhopp og bevise at jeg har noe i norsk eliteserie å gjøre, sier Edmundsson.

Jonevret mener absolutt Edmundsson har noe i eliteserien å gjøre. Med Makhtar Thioune suspendert på ubestemt tid, er Edmundsson en av spillerne som kjemper om senegaleserens plass som offensiv midtbanespiller. Foreløpig ser det ut som om André Danielsen får den rollen mot Aalesund, men ut ifra gårsdagens Viking-trening ser det ut som om Edmundsson er foran Vidar Nisja i køen om plassen.

— Fortsetter han å levere slik han har gjort, så kan vi ikke holde ham utenfor laget. De beste får alltid spille og det får også han hvis han gjør det bra, sier Jonevret.

Edmundsson merker at tilliten hos Jonevret har steget.

— Det er veldig viktig for meg med tillit, og det bidrar til å øke selvtilliten min. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Edmundsson.

FAKTA

Født: 7 februar 1991

Nasjonalitet: Færøyene

Posisjon: Angrep

Høyde: 184 cm

Tidligere klubber: B68 Toftir, Newcastle United, Gateshead (lån).

Seriekamper/mål for Viking: 4/0