STAVANGER (aftenbladet.no): Under fredagens formiddagstrening spilte Veton Berisha på topp under hele økten. Han spilte på laget uten oransje vester – hvilket normalt betyr at han er tiltenkt en rolle i startelleveren mot Aalesund søndag.

— Jeg tolker det litt slik selv også, og er veldig fornøyd dersom jeg starter. Jeg er ikke overrasket over at jeg aktuell på direkten, men vi får vente og se. Det er ny trening lørdag, sier Veton Berisha til Aftenbladet.

Spissen har ikke vært på banen siden han ble skadet i albuen borte mot Brann 20. april. Etter operasjonen har 19-åringen drevet mye egentrening. Først for et par uker siden begynte han med ball.

Han tror ikke to måneder uten kamper har så mye å si.

Best mot lag som Aalesund

— Jeg føler formen er god og ser ikke slik på det. Det er mer kampkondisjonen som er utfordrende, det er helt annerledes å spille kamp. På de første treningene var jeg helt ferdig etter 15 minutter. Det har kommet seg nå, forklarer Berisha.

Berisha lover at han uansett skal gi 100 prosent, enten det blir fra start eller når han eventuelt kommer inn. Han ser også på Aalesund som en motstander som passer Viking godt.

De oransje er offensive og spiller fotball. De står ikke på egen halvdel og venter på motstanderen når et lag på 3. plass kommer på besøk.

- Det er slike lag vi er best mot. Aalesund liker å spille fotball. Samtidig har de en del balltap på midtbanen. Vi er et kontringssterkt lag som må utnytte det, understreker 19-åringen.

Danielsen hengende

Viking-trener Kjell Jonevret testet ut forskjellige spillere i 4-2-3-1-formasjonen fredag. Etter det Aftenbladet observerte, kan det ligge an til denne startoppstillingen:

Viking (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Martin Ørnskov, Christian Landu Landu – Yann-Erik de Lanlay, André Danielsen, Trond Olsen – Veton Berisha.