ÖSTERSUND (Aftenposten): Vi ba Gjelland kommentere de nye påstandene som er kommet frem i den nye tyske dokumentar om doping i Russland. Han vil helst ikke si så mye om hva russerne gjør og ikke gjør. Han er mer opptatt av egne.

— Jeg tenker ikke så mye på det. Hvis vi skal tenke så mye på det så blir vi destruktive. Det eneste vi må gjøre er å passe på at vi gjør vår jobb.

Han er bombesikker på at det ikke er brudne kar i den norske skiskytterleiren.

— Jeg vet at det er 100 prosent rent hos oss. Gode løpere, god trening og god drift gir resultater. Hva russerne gjør, må de eventuelt leve med selv.

Tviler på omfanget

Onsdag ble det vist en dokumentar på den tyske statlige TV-kanalen ARD, hvor det blir påstått at russisk toppidrett er gjennomsyret av doping.

Flere tidligere russiske utøvere stiller opp i dokumentaren. Diskoskasteren Evgenia Pecherina påstår at 99 prosent av russiske toppidrettsutøvere er dopet. Den påstanden sår Egil Gjelland litt tvil om.

— Hadde så mange som 99 prosent av russerne vært dopet, hadde nok flere blitt tatt. Nei, vi skal feie for vår egen dør og vi kan ikke bruke så mye energi på å tenke på hva andre måtte finne på, sier herretreneren for de norske skiskytterne.

Russisk skiskyting har hatt en rekke dopingskandaler opp gjennom tidene. Sist var det Alexander Loginov som ikke fikk stille til start i Östersund i verdenscupåpningen. I forrige uke kom det melding om at han skal ha testet positivt så tidlig som i november 2013, men at prøven først nå er analysert til en positiv dopingprøve.

Russisk skepsis

Dokumentaren har vakt oppsikt og det er nå på det rene at flere internasjonale organisasjoner som Den internasjonale olympiske komitéen (IOC) og Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) vil til bunns i påstandene som kommer frem.

I Russland blir den tyske dokumentaren møtt med betydelig skepsis.

— Jeg stoler på fakta og ikke på uskarpe bilder tatt med en mobiltelefon, sier direktøren i det russiske antidopingbyrået, Nikita Kamajev til den russiske avisen sports.ru.