Martin Johnsrud Sundby vant minitouren i Finland overlegent. På søndagens jaktstart fikk han gå alene hele veien. I mål var avstanden ned til den jaktende gruppen 44,7 sekunder.

− Nå er jeg veldig glad. Det har vært en fantastisk helg, sa Johnsrud Sundby rett etter målgang.

I spurten bak var Petter Northug overlegen. Finn Hågen Krogh kapret tredjeplassen, en tåspiss foran italienske Francesco De Fabiani.

Nordmennene leverte svært god laginnsats. Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund og Sjur Røthe kapret også en plass blant de ti beste.

Dyrhaug hadde beste etappetid.

− Det har jeg aldri gjort, så det er veldig morsomt, sa han til NRK etter rennet.

Suveren sesongstart

Fredag imponerte Johnsrud Sundby stort under sprinten. Han gikk videre fra prologen i en øvelse som tidligere har vært akilleshælen hans i slike tourer. Lørdag var han overlegen på 10 kilometer fristil.

− Jeg har hatt en bra helg i Finland, noe som har vært plnanen min hele tiden. Ja, jeg er i god form, sa en strålende fornøyd Sundby til NRKs direktesending etter rennet.

Vinterens drøm er klinkende klar. Han vil bli historisk og vinne verdenscupen for tredje år på rad.

Petter Northug ligger utslitt i målområdet etter spurten som sikret andreplassen. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

− I vinter kommer det til å bli mange kule dueller mot de jeg sto på pallen med. Jeg kommer ikke til å stå øverst hver gang, men drømmen er å stå med den gule trøyen i mars.

Fornøyd landslagssjef

Landslagssjef Vidar Løfhus oppsummerer helgen i Kuusamo slik:

− Det er vel kanskje litt hoverende å si at det har gått som planlagt, men vi har vært godt forberedt og har alltid gjort det bra i Kuusamo. Så har det kanskje gått litt over all forventning. Så vi er veldig godt fornøyd, sier Løfshus til NRK.

Og dagens suverene mann får velfortjent ros av sjefen:

− Martin er en maskin. Det har vi sett i hele høst. Han kan trene mye mengde og legge inn mye hardøkter og klarer å motivere seg bedre enn de fleste.

Andremann Petter Northug hang seg fast på den jagende gruppen underveis, før han spurtslo alle på slutten.

− Spurten var ikke så veldig bra. Jeg er ikke helt i form til å gå med disse guttene her, så jeg måtte knote meg fast, sa han til NRK.

Vi oppdaterer saken!