Tidligere Odd-spiller Fredrik Semb Berge forlater danske Brøndby og vender tilbake til skiensklubben foran den kommende fotballsesongen.

Det bekreftet Odd-leder Einar Håndlykken på en pressekonferanse mandag morgen.

Semb Berge gikk til Brøndby i 2014, men returnerte til norsk fotball på utlån til Molde forrige sesong. Den overgangen skjedde ikke ubemerket.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo mente Semb Berge hadde inngått en muntlig avtale om å gå tilbake til Odd.

– Jeg er skuffet. Vi har jobbet knallhardt de siste 14 dagene med å få ham hit, så jeg setter spørsmålstegn ved hans klubbfølelse, sier Dag-Eilev Fagermo til Varden.no.

— Det er jo fristende å tro at Fredrik har valgt penger og Molde. I mine øyne stikker ikke hans klubbfølelse til Odd så veldig dypt. Dette er i alle fall ingen ordentlig måte å behandle moderklubben sin på, sa Fagermo da.

Nå er det altså klart at Semb Berge blir Odd-spiller igjen. 25-åringen har signert en treårskontrakt med gamleklubben.

— Det har vært en overgangssum. Den kommer vi naturligvis ikke til å fortelle om, sa Odd-leder Håndlykken - og bekreftet samtidig at klubben har fått sponsorhjelp.

BAKGRUNN:

Glad Semb Berge

Semb Berge gleder seg over å få spille i Skien igjen.

— Jeg er veldig glad for å være tilbake. Jeg føler dette er veldig riktig for min karriere nå, og jeg føler at jeg har mye å gi, sa hovedpersonen.

GODE MINNER: Fredrik Semb Berge og Dag-Eiliv Fagermo i lykkelige tider. Foto: Digitalsport

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo jubler over klubbens siste tilvekst.— Fredrik er en av de beste spillerne vi har hatt, i hvert fall så lenge jeg har vært her. Han er den perfekte Odd-spilleren, sa han.

— Vi solgte han til utlandet da han var på sitt beste. Noen ganger er det ikke alltid sånt lykkes. Det betyr at vi nå får han tilbake i ung alder, tilføyde han.

Perfekt overgang

Fagermo nøler ikke med å kalle signeringen av Semb Berge helt perfekt.

— Han er av de beste i Norge, telemarking, lokal gutt og Odd-produkt. Det er vanskelig å få noen bedre overgang enn dette, sa han - og tilføyde:

— De kvalitetene Fredrik har trenger vi defensivt. Den tiden han har vært borte, har vi sluppet inn flere mål enn da han var her.

Berge står bokført med tre landskamper for Norge. Odd-trener Fagermo tror Berge er tilbake på landslaget i løpet av ett år.

— Ja, det tror jeg. Det er det stor sjanse for. Han har kvaliteter som få andre midtstoppere har, sa Fagermo mandag. (NTB)