Mens store deler av RBK-laget drev restitusjonstrening innendørs etter seieren mot Aalesund, trente reservene ute i solen på Lerkendal. Og sprudlende til stede, Mikkel Diskerud på treningsopphold hos det som etter all sannsynlighet blir hans nye arbeidsgiver.

I spill tre mot tre, briljerte «Mix» foran sin gamle Stabæk-trener Jan Jönsson. Etter treningen sprang 21-åringen rett i dusjen uten gi en eneste kommentar. Heller ikke sportslig leder Erik Hoftun er veldig lysten på å avsløre noe om muligheten for å se Diskerud permanent i svart og hvitt.

— Vi har fått godkjennelse av Stabæk til at han skal trene med oss noen dager. Så får vi se hva det blir til. Mikkel er en god spiller, sier han.

Fulgt Diskerud over tid

Midtbanespilleren er Stabæks eiendom, men har det siste halve året vært på utlån til belgiske Gent.

- Vi har hatt tett dialog med apparatet rundt Mikkel over tid, sier Hoftun.

- Hva slags signaler har dere fått derfra da?

— Det må du nesten snakke med han om, svarer den sportslige lederen. Men det var før Diskerud sprang rett forbi det ventende pressekorpset.

Brennhet trio

Hoftun avviser at man ønsker å ha Diskerud «på gress» mens klubben venter på å få solgt Markus Henriksen.

- Det kan hende at vi henter en spiller uavhengig av om vi mister noen, sier han.

Med Tore Reginiussen på plass, Diskerud i trening, og tunge rykter om en overgang rundt Tarik Elyounoussi, kan det se ut som Hoftun planlegger å styrke hvert ledd med en ny spiller.

— Vi får se. I utgangspunktet har vi en bra stall, men vi har en viktig høst foran oss. Samtidig er det med stor sannsynlighet noen spillere som ikke er her neste år. Da trenger det ikke være så dumt å være litt i forkant inn i mot neste overgangsvindu, sier Hoftun.