Trondheim 20120805.Eliteserie i fotball 2012, RBK-Aalesund. Rosenborg møter AFK på Lerkendal. Rosenborgs Borek Dockal (nr.2fv) jubler etter 1-0 scoring. Her med Markus Henriksen(tv) Daniel Fredheim Holm under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Aalesund søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: Scanpix

ROSENBORG — AALESUND 3-0:

LERKENDAL (adressa.no): - Det er ikke en variant vi kan kjøre mange ganger, og det blir nok en stund til neste gang. Desto herligere at den gikk inn, gliser Borek Dockal.

- Du fikk vel med deg at jeg hadde målgivende?.Vi har øvd på det, og i dag passet det. Så får vi se neste gang det dukker opp, smiler Daniel Fredheim Holm.

— Den som sover, sover godt, var AaFK-trener Kjetil Rekdals oppgitte kommentar til eget forsvarsspill da varianten fant sted.

Dockal førte ballen med seg

36 minutter på kampuret på Lerkendal. 0-0, og forholdsvis jevnt ute på matta. RBK har corner fra venstre, noe som vanligvis er Borek Dockal-mat. Derfor reagerer ikke AaFK-forsvaret nevneverdig da Daniel Fredheim Holm legger ballen til nede ved flagget, rett før Dockal tusler ned mot dødlinja.

Vel.

På vei inn i feltet har Fredheim Holm imidlertid vært borti ballen så vidt, slik at den har rullet litt ut av cornerområdet. Det betyr at ballen er i spill, og at tsjekkeren kan fritt ta med seg ballen inn mot 16-meteren.

Fra omtrent 16 meters hold, skrått venstre, dunker formspilleren til med høyrebeinet. Ballen via et AaFK-bein og, inn bak Sten Grytebust.

Til enorm jubel fra tribunen. Og med en rekke oransje spørsmålstegn i 16-metersfeltet.

- Helt greit at vi scoret da vi først forsøkte. Vi har snakket om det i noen uker. Nå forsøkte vi, oppsummerer en strålende fornøyd Jan Jönsson.

Cornertrekket er ikke er helt nytt: Det er sett på flere store arenaer ute i Europa, og ifølge ryktebørsen på pressetribunen er det brukt med suksess både hos Tangmoens guttelag (Stjørdal) og hos Byåsens småjenter. Men det er såpass sjeldent sett i toppfotballen, at assistenttrener Trond Henriksen følte det var greit å informere assistentdommeren på at det kunne skje, slik at RBK ikke ville bli blåst av. For trekket er fullt ut lovlig. Men det er ikke så enkelt å snappe opp i kampens hete; særlig ettersom touchen til Fredheim Holm var såpass svak.

— Men du må skrive at det er guttene som skal ha æren for at vi scoret. Og at vi vant, minner Henriksen på rett etter at han har gått ut av garderoben - også han med et smil om munnen.

Prica og Strandberg

Cornertrekket så ut til å sitte i hos gjestene, for kun to minutter senere økte Rade Prica for RBK. En lang pasning fra Mikael Dorsin havnet inne i AaFK-boksen, svensken tverrvendte elegant - og stanset måltørken med å banke ballen inn bak Grytebust.

Da Rosenborg fikk uttelling på sin første skikkelige sjansen sin også etter pause, var det ingen tvil om at poengene ville bli igjen i Trondheim:

I det 55. minutt slo målscorer Dockal et frispark inn i feltet, og ingen fulgte løpet til Stefan Strandberg.

Alene med Grytebust kunne midtstopperen kontrollert sette inn sitt aller første seriemål for RBK.

- Vi bestemte oss for å gå ut veldig offensivt, og i dag gjaldt det å vise publikum at vi kan levere i to omganger. Jeg føler vi ga svar på tiltale, og det er jeg veldig fornøyd med, oppsummerer Jan Jönsson.

Dermed nærmer RBK seg Strømsgodset. Nå er avstanden seks poeng, med Molde to poeng foran