Norges Friidrettsforbund og Sportsklubben Vidar vil ikke lenger samarbeide med trener Frank Evertsen.

— Jeg skal trene meg selv etter de samme prinsippene jeg har brukt tidligere, forteller Sindre Buraas på telefon fra Sør-Afrika, der han ligger på treningsleir sammen med flere andre av Norges beste løpere.

Blant dem er Sondre Norstad Moen og Karoline Bjerkeli Grøvdal som også må bytte trener. Med på treningssamlingen er også NFIFs sportssjef Ronny Nilsen.

— Disse utøverne har fått vite at de ikke lenger kan ha den treneren de har hatt hvis de skal fortsette å være medlem av Vidar, sier daglig leder i klubben, Odd Arne Marsteinstredet.

— De syntes ikke noe særlig om dette, men har akseptert Vidars synspunkt. Dette har vært en sak som har vært tøff for forbund, klubb og utøvere, fortsetter Marsteinstredet.

Generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund ønsker ikke å si noe mer om saken, men bekrefter at utøverne fikk beskjed om at de ikke lenger kunne ha den samme treneren hvis de ønsket å være med i forbundets regi.

Buraas til Ready

Sindre Buraas har meldt overgang til Ready, mens Sondre Norstad Moen har meldt seg ut av Vidar, men ikke inn i noen ny klubb. For Karoline Bjerkeli Grøvdal er klubb— og trenersituasjonen fortsatt uavklart. For henne betyr dette det tredje trenerskifte på to år. I fjor måtte hun gå fra Knut Jæger Hansen til Frank Evertsen fordi Jæger Hansen ikke hadde tid til mer én utøver, Ingvill Måkestad Bovim.

— Det har vært turbulent, men vi har lagt det bak oss. For meg er det greit å bytte klubb. De sportslige prioriteringene til Vidar samsvarer ikke med mine, og jeg snakket med Ready allerede for to år siden. Både politisk og sportslig blir Vidars holdning litt feil for meg. Norge er et fritt land, og det blir vanskelig å forholde seg til at man ikke skal ha kontakt med en person, sier Buraas, som aksepterer at også friidrettsforbundet krever at han skal avvikle treningsforholdet til den aktuelle treneren.

Etter det Aftenposten kjenner til skal Olympiatoppen kvalitetssikre treningsopplegget til de tre utøverne som i øyeblikket står uten trener.

Aftenposten har siden mandag gjentatte ganger forsøkt på sms og telefon å få kontakt med Frank Evertsen. Til slutt kom dette svaret på sms onsdag kveld.

"Som ubetalt trener i 8 år synes jeg dette er uproblematisk. Forøvrig så har jeg aldri vært engasjert av hverken NFIF eller Vidar, og jeg har derfor heller ikke vært en del av denne trenerprosessen. Klubben ønsket at alle Vidar-løperne skulle trenes av en nyansatt trener fra Polen. Hverken Sindre, Sondre eller Karoline ønsket det, og de har derfor byttet klubb."

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: