Zuccarello står nå med 26 scoringer og 33 målgivende pasninger, totalt 59 poeng, og sesongen er ennå ikke over. Viktigere for Rangers er at det nå ikke er noen lag som kan snyte dem for en plass i sluttspillet om Stanley Cup-trofeet.

Fikk du med deg denne?

Mandagens bortekamp startet bra for Rangers da Chris Kreider satte inn 1-0 drøyt seks minutter ut i første periode. I annen periode gikk Dan Boyle alene og la på til 2-0. Ni minutter senere reduserte Nick Foligno for Blue Jackets, før det var Zuccarellos tur. I samspill med Kreider gikk nordmannen mot Columbus-målet og satte pucken forbi keeper Joonas Korpisalo.

Zuccarello forsøkte først å spille tilbake til Kreider, men pasningen på tvers ble blokkert. Noe heldig fikk han tilbake pucken og satte den trygt i mål fra kort hold. 3-1 til Rangers og 59 poeng til Zuccarello, som altså er en tangering av hans sesongbeste.

Zucca utvist

I den siste perioden reduserte Foligno en gang til, men det var Derek Stepan som fastsatte sluttresultatet.

Til tross for at Zuccarello pådro seg en utvisning for høy kølle to minutter før slutt, scoret Rangers i undertall. Med et drøyt minutt igjen på klokken satte Stepan inn 4-2 for gjestene, som kan dra tilbake til New York med vissheten om at de er videre til sluttspillet.

Smell for Norge:

— Vi er videre, og det er ganske enkelt en veldig god følelse. Det var herlig å se hvordan vi spilte i dag. Vi blokkerte skudd og var bestemte. I tillegg scoret vi på de riktige tidspunktene. Det var en tøff kamp, men vi møtte opp, forklarte målvakt Henrik Lundqvist etter kampen.

Zuccarello bokførte 13.47 minutter på isen mandag kveld. Nordmannen endte med +1 i pluss/minus-statistikken hos NHL.com.

Skade

Et skår i gleden for New York-laget var at kaptein Ryan McDonagh ikke spilte de to siste periodene på grunn av en skade. Han ble tilsynelatende skadd da han blokket et skudd etter et kvarters spill.

Trener Alain Vigneault forklarte etter kampen at han vil bli undersøkt nærmere tirsdag.

Brakk nesa to ganger på tre kamper:

— Det er alltid bekymringsfullt når noen ikke kommer tilbake på banen. Forhåpentlig er det ikke så alvorlig, sa lagkamerat Marc Staal.

For Rangers gjenstår hjemmekamper mot New York Islanders og Detroit Red Wings i grunnserien. Deretter starter sluttspillet og veien mot Stanley Cup-trofeet. (©NTB)