STORHAMAR — STAVANGER OILERS 4-5 (0-2, 3-1, 1-2):

Sammenlagt: 2-2

HAMAR OL-AMFI: Stavanger Oilers utlignet søndag kveld til 2-2 i best av syv-serien mot Storhamar.Med andre ord mangler Stavanger Oilers to seiere for å ta seg til finale.

Det koster å spille sluttspill med tette, jevne og rivaliserende kamper annenhver dag. Det har blant annet Tommy Kristiansen fått kjenne på. I tillegg til den påståtte hetsen har han fått seg noen fysiske smeller.

Han avgjorde fjerde semfinale:

17 minutter ut i første periode i søndagens kampble Storhamars Jacob Berglund taklet av Nick Brunetau. I taklingen slang Storhamars poengkonge kølla rett over nesa til Kristiansen.

Han fikk tydelig smerter, og ble liggende på isen. Med god grunn: Nesa brakk for andre gang på tre kamper.

— Jeg vet ikke om den ble rettere eller skjevere nå, jeg. Den er ganske ødelagt i alle fall, smiler Kristiansen.

For også under forrige kamp på Hamar brakk nesa. Da ble den fikset. Det kommer han ikke til å gjøre nå.

— Jeg dro på sykehuset og fikk rettet den opp. Så knakk den igjen nå. Jeg får reparere den etter sesongen. Det hjelper jo ikke å gjøre noe nå. Den knekker jo med en gang. Det er ikke vits å dra på sykehuset annenhver dag. Nå får jeg bare vente også fikse den når sesongen er over, sier han, nesten litt lattermild over hele situasjonen.

- Er det ikke vondt?

— Jo, det dunker bra i hodet. Men man glemmer det når man er utpå der. Da vil man bare spille bra og bidra til seier, sier Kristiansen.

Stavanger Oilers vant 5-4 etter en dramatisk kamp, og utlignet dermed til 2-2 i semifinaleserien. To seiere til er det som trengs for å gå til finalen.

Etter fire kamper er det bare blitt borteseiere i semifinaleserien mellom Oilers og Storhamar. Oilers må bryte trenden og vinne på hjemmebane om det skal bli finale.

— Nå må vi klare å spille på ledelse. Vi leder jo kampene, men så begynner vi å spille vanskelig. Vi gir bort mål. Det må vi slutte med, sier Kristiansen.

— Nå må vi ta vare på den hjemmebanefordelen. Det håper jeg vi klarer. Vi må ha enda mer smartness i det vi gjør med puck. Viljen foran motstandermålet var til stedet, men vi må være mer nøye med pucken. Vi mister den på ugunstige steder, sier Petter Thoresen.