Forrige uke var Martin Ødegaard på besøk hos den tyske storklubben Bayern Münhen og deltok på trening med stjernene fra A-laget, ledet av manager Pep Guardiola.

Storavisen Bild har publisert noen eksklusive bilder som viser Ødegaard i aksjon mot Rafinha og Thomas Müller, iført rød Bayern-treningsgenser og blå bukse.

UNGT TALENT: Her er Lionel Messi i Barcelona-drakten som 18-åring tilbake i 2005. Foto: Ap

På en pressekonferanse ble klubbens mektige manager Pep Guardiola spurt om Ødegaard er tidenes mest talentfulle 15-åring.

Storklubbene sikler etter Ødegaard

– Han er en veldig god spiller. Om han er den beste 15-åringen noensinne, vet jeg ikke. Messi var også god da han var 15 år gammel, Ronaldo også, sa Pep Guardiola på en pressekonferanse, ifølge TZ.

Det er ikke noe nytt at stormaktene i Europa ligger langflate etter 15-åringen, som har imponert voldsomt i sin første seniorsesong – både for Strømsgodset og det norske A-landslaget.

Ødegaard har vært på besøk Liverpool og Real Madrid, i Liverpool ble han også avbildet på trening. I morgen, onsdag, fyller Strømsgodset-spilleren 16 år, og det er knyttet stort spenning til om Ødegaards neste stoppested vil offentliggjøres da.

Cristiano Ronaldo (t.h) ble hentet til Manchester United som 18-åring av manager Alex Ferguson i 2003. Foto: Reuters

Vil hente Ødegaard til BayernGrunnen er at FIFAs regelverk ikke tillater kjøp og salg av spillere under 16 år. Marca har tidligere skrevet at Real Madrid er enige med Godset-juvelen om kontraksbetingelsene.

Overfor Aftenposten avviste pappa Hans Erik Ødegaard tidligere i høst at de har bestemt seg.

Bayern Münchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge er i alle fall klar på at de vil sikre seg stortalentet.

– Han er et stort talent, og selv om jeg ikke liker å snakke om hvem som er århundrets talent, er han er naturligvis en veldig interessant spiller for oss. Han har tilbud fra hele Europa, og man må nesten bare vente og se om han velger Bayern, sier Bayerns styreleder, ifølge TZ.

Både pappa Hans Erik og Martin Ødegaards favorittklubb er Liverpool. Tidligere i høst imponerte han på trening hos Merseyside-klubben. Men i starten av september sa 15-åringen selv at det ikke veide spesielt tyngt med tanke på klubbvalget.

— Det vet jeg ikke. Det handler om hva som føles best. Det er ikke sikkert det er favorittlaget (Liverpool, journ. anm.) som er best for meg, sa Ødegaard til en rekke medier - inkludert Aftenposten.

Og fortsatte:

— Jeg kunne sikkert dratt til en annen klubb hvis jeg hadde ønsket det, men jeg har ikke ønsket det i det hele tatt, så da har det blitt Strømsgodset.

Fakta:

Martin Ødegaard

  • Født: 17. desember 1998 (15 år)

  • Klubb: Strømsgodset

  • A-landskamper/mål: 3/0

  • Spilte 15+8 seriekamper i 2014, scoret fem mål og hadde sju assist

  • Ble tidenes yngste spiller og målscorer i eliteserien denne sesongen

  • Ble i august tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge

  • Ble i oktober tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp