Strømsgodsets 15-årige stortalent Martin Ødegaard er for lengst blitt en snakkis i fotball-Europa.

Onsdag 17. desember fyller Ødegaard 16 år. Den fødselsdagen er svært viktig, for med fylte 16 år vil en eventuell overgang for Martin Ødegaard til en europeisk storklubb bli mye enklere, på grunn av FIFAs reglement for overganger der mindreårige er involvert.

Rådene til Ødegaard har allerede haglet i norske og internasjonale medier. Nå er Celtic-stjernen Stefan Johansens råd til 15-åringen sitert i flere engelskspråklige medier.

— Han må ta det beste steget for karrieren. Å si at man skal gå å spille for Real Madrid og konkurrere med Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, for en 15-åring kommer det til å bli vanskelig. Det er usannsynlig at han vil spille med en gang i Real Madrid og Barcelona, sier Johansen ifølge Scottish Express.

— Jeg har fortalt ham at Celtic vil vært et godt valg, fortsetter Johansen.

- Jeg har snakket mye med Martin

Martin Ødegaard hadde begynt å trene med Strømsgodsets A-lag i 2013-sesongen, da Stefan Johansen var lagets store stjerne. Den sesongen var som kjent Celtic-manager Ronny Deila trener i Strømsgodset.

Deila har også blitt spurt om Ødegaard ved flere anledninger. Lørdag sa Deila «han er en veldig god spiller, men vi må stå i kø».

Celtic-manageren fortalte videre at han har «god kontroll» på Ødegaards situasjon. Det har tilsynelatende også Stefan Johansen.

— Jeg har snakket mye med Martin. Vi holder kontakten og snakker på telefonen. Han er tålmodig gutt, som er veldig moden i måten han tenker på, sier Johansen, som var banens beste da Martin Ødegaard fikk sin første EM-kvalifiseringskamp i oppgjøret mot Bulgaria i oktober.

- Alle i Norge snakker om ham

Etter Johansens gode sesong i Strømsgodset i 2013 skal flere klubber ha vært interesserte i vardøværingen. Han erkjenner imidlertid at det ikke kan sammenlignes med oppstyret rundt Ødegaard, som i forrige uke var i Liverpool, på et besøk som ble dekket bredt både i britisk og norsk presse.

— Han har vært på besøk i alle de store klubbene i Europa, og det er antagelig det mest utrolige jeg har sett rundt en 15 år gammel gutt. Alle i Norge snakker om ham, forteller Johansen.

Selv har midtbanespilleren imponert den skotske fansen denne sesongen, i et Celtic-lag som tilsynelatende blir bedre og bedre med Ronny Deila som trener.

Johansen er med i Celtic-troppen som møter Dinamo Zagreb i Kroatia torsdag kveld. Celtic er allerede før kampen videre fra Europa League-gruppespillet.