— Når det ligger helt i grenseland på å bikke over, så er det er godt tegn. Det er fort gjort å bikke over, men det gjorde det ikke i dag, sier Start-trener Bård Borgersen.

Det ble klinket til under småbanespillet, og flere av spillerne måtte ta telling etter tøffe dueller. Det var også en episode mellom Mads Stokkelien og Gudmundur Kristjansson, som kunne endt i noe mer. Førstnevnte fikk seg en hard dytt av Kristjansson etter en duell, men klarte å holde hodet kaldt.

Erlend Segberg ble liggende etter en tøff duell torsdag. Foto: Håvard Karlsen

— Det er helt i grenseland, og det skal være der. Det er der duellkraften, omstillingskraften og initiativene skal være, sier Borgersen, og understreker at intensiteten på trening har vært bra hele veien. - Hva sier det deg at spillerne er så tente?

— Det er en gjeng som jobber veldig hardt, og er offensive, sier Borgersen.

— Godt at det smeller litt

Espen Hoff likte også det han fikk se under torsdagens økt.

— Det var trykk og intensitet. Litt aggressivitet må man ha når man spiller fotball. Det er godt at det smeller litt, sier Hoff, som er på samme linje som Borgersen.

— Det var helt på grensen, men så lenge det er der, så er det greit. Så får man bare passe på at det ikke bikker over for enkelte. Når vi klarer å holde det som i dag, er det helt topp, sier Hoff.

Han får støtte av keeper Håkon Opdal.

— Det var bra trykk, men helt innenfor grensene. Det var bra. Sånn er det i kamp, så da må du tåle det på trening også, uten å bli vippet av pinnen, sier han.

- Viktig å forsvare seg godt

Legger Start-spillerne ned samme innsats og tæl i søndagens kamp, bør det bli et godt resultat.

— Vi har gode muligheter. Vi kjørte over Stabæk her i forrige kamp, så må vi bare legge en god plan inn mot den kampen. Det blir viktig å forsvare seg godt. Får Stabæk til sitt offensive spill, så er de gode. Vi må også ta mulighetene når vi får den, sier Opdal.

Start har sett bilder av Stabæks foregående kamper, samt fra 4-1-kampen på Sør Arena 4. juli, denne uka.

— Det er lenge siden, men det minner oss på at vi kan spille god fotball, og så minner det oss litt om svakhetene til Stabæk, sier Opdal.

Seieren mot Stabæk var forrige trepoengeren Start tok i eliteserien. Siden har laget spilt 13 kamper uten seier.