RBK-KR 3-0

TRONDHEIM (adressa.no): Ijuli 2008 signerte Palmi Rafn Palmason for Stabæk.

Han fikk med seg seriegullet samme høst og ble værende i norsk fotball inntil i fjor høst, da kontrakten med Lillestrøm gikk ut.

VIDEO: SE HØYDEPUNKT FRA RBK-KR ØVERST I SAKEN.

Tilbake på Island har han vært med på å spille KR til topps i den hjemlige ligaen, men kapteinen og hans kompiser ble sjanseløse mot Rosenborg over to kamper.

Til tross for at RBK vant serien både i 2009 og 2010, mener Palmason nå han aldri har spilt mot et sterkere Rosenborg enn i øyeblikket.

— Stor bevegelse

Her følger Palmi Rafn Palmason nøye med på en duell i Europa League-kampen mellom Rosenborg og KR Reykjavik. Foto: Morten Antonsen

— Nei, jeg tror ikke det. De var veldig gode, særlig i denne kampen. Vi ble løpende veldig i mellom, møtte et lag som var hurtige i angrep, som straffet oss veldig da vi mistet ballen høyt, hadde god bevegelse og generelt løp veldig mye. Dessuten skapte de veldig mange sjanser mot oss, utdyper Palmason – før han legger til:- Det virker som at Kåre har fått til det «gamle» RBK igjen.

- Tøft med to mål mot tidlig

Palmason slet med en del med skader i sin tid i norsk fotball og fikk dermed ikke spilt samtlige kamper mot RBK i de seks og et halvt årene han var her.

Men han innrømmer at han lot seg imponere over motstanden på Lerkendal – selv om Rosenborg tydelig roet ned tempoet da det sto 3-0 etter bare 17 minutters spill.

— Det var ingen svake punkter i dette laget. Da vi i tillegg fikk to mål mot oss tidlig, ble det veldig tøft for oss, sier han.

Tett program

På en tettere bane på Island holdt KR bedre følge enn torsdag kveld. Søndag spilte dessuten Palmason og co. toppkamp i den islandske ligaen, uten at kapteinen vil skylde på tunge bein. RBK hadde på sin side helgefri.

— Nei. Det påvirket oss ikke veldig mye. Vi har spilt flere kamper i uka svært lenge nå, og er vant til det. Det kan nok hende de hadde friskere bein enn oss, men først og fremst møtte vi et bedre lag, sier han.

- Hva tenker du om RBKs sjanser til å gå hele veien inn i gruppespillet?

— Man må være litt heldige med trekningen, men jeg tror RBK har en veldig god mulighet. Husk at Stjarnan (Island) var svært nære ved i fjor (røk ut for Inter Milan i play off). Og at Rosenborg ikke skulle være i nærheten til i hvert fall å klare det samme som Stjarnan. Det gir ingen mening, smiler Palmason.