Tottenham-spiss Harry Kane vokste opp få kilometer fra White Hart Lane og har spilt i klubben siden han var elleve år gammel. Nå er han 21 og hamrer inn mål for klubben i hans hjerte. I år har han notert seg for ti mål i serien.

Lørdag entrer han den samme gressmatten med mål om å senke erkerivalen Arsenal. TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt spilte 218 kamper for hvittrøyene. Han tror den lokale tilknytningen er viktig for supporterne.

– Det å ha en spiller som Harry Kane på laget er selvfølgelig ekstra stas for fansen. Man hører jo at fansen synger «He’s one of us», sier den gamle keeperkjempen over telefon fra London, hvor han skal følge oppgjøret lørdag.

Siddisen har likevel ikke tro på at lokal tilknytning er det viktigste for Tottenham-supporterne. De er pragmatiske, de også:

– Det viktigste er at laget vinner. Så lenge de gjør det, tror jeg fansen driter i hvor mange lokale som spiller kampen, utdyper Thorstvedt.

DIREKTE 13.45: Tottenham — Arsenal

Yndlingen har vært innom Arsenal

Kane har også noen svin på skogen. Som åtteåring var han ett år innom miniputtlaget til Arsenal. Like etter nyttår florerte et bilde av ham i Arsenal-drakt på nettet. Kane hadde likevel samvittigheten i behold i et intervju med Spurs TV.

So Harry Kane was a Junior Gunner #AFC#Arsenalpic.twitter.com/GkunBr4aeC

— Highbury Ghost (@arsenalaction) January 8, 2015

– Jeg hadde lyst til å ha på meg Tottenham-drakt, men jeg tror ikke de hadde likt det, sa spissen til klubbens egen TV-kanal.

– Jeg var en liten gutt og ville bare spille fotball, la han til.

Trøster hvis det blir tap

Lokale spillere kan derimot være en god trøst for Tottenham-fansen hvis Arsenal vinner bataljen lørdag formiddag. Både Kane, Andros Townsend og Ryan Mason står med over 20 kamper for førstelaget denne sesongen.

Erik Thorstvedt feirer en seier i Tottenham-drakten. Foto: Arkiv

– Det er stas at de har fått opp de spillerne, det er en ganske sjelden situasjon for så gode Premier League-lag, påstår eks-Tottenham-spilleren.

Tallenes tale er klar

Det er Arsenal som har statistikken på sin side. I offisielle kamper i moderne tid står Arsenal med 74 seiere mot Spurs’ 54. I Premier League-æraen står det 18-9, fortsatt i de rødkleddes favør.

Da Thorstvedt møtte The Gunners i perioden 1989-96, fremsto de arrogante, mener han. Tottenham var ikke verdt noe:

– Arsenal så ned på Tottenham. De var oppe og ville konkurrere med Barcelona og Real Madrid, kommenterer han.

Nå er lagene jevngode. Kun to poeng skiller lagene i kampen om den siste kvalifiseringsplassen til Champions League.

Avspark på White Hart Lane er lørdag 13.45.