Christian Eriksen hadde god grunn til å juble. Christian Eriksen hadde god grunn til å juble. Foto: Reuters

Eriksen-perler sendte Tottenham til ligacupfinale

Tottenham var i trøbbel, men så dukket en dansk playmaker opp.

Sheffield United 2-2 Tottenham (2-3 sammenlagt)

Med 2-2-målet (3-2 sammenlagt) to minutter før slutt sørget Christian Eriksen for at det blir Tottenham som spiller finale mot Chelsea på Wembley 1. mars. Det ble avgjort etter at mye hadde skjedd det siste kvarteret på Bramall Lane onsdag.

For det som lenge så ut til å ebbe ut i en komfortabel Spurs-seier, ble snudd på hodet av en ukjent 18-åring på to minutter.

Che Adams, som inntil november spilte på nivå sju i det engelske ligasystemet og kun hadde tre kamper for Sheffield-laget før onsdagens kamp, ble byttet inn i det 74. minutt. Kun fem minutter senere var han tomålsscorer og hadde sørget for at det sto 2-2 sammenlagt på sin største kveld så langt i karrieren, selv om den endte med tap til slutt.

Frisparkperle

Eriksen ble også tomålsscorer i returkampen der Tottenham startet med en 1-0-ledelse. Etter 27 minutter sendte han av gårde et frispark omtrent så vakkert som det er mulig å gjøre det. Fra 16 meter skrudde han ballen helt opp i venstre kryss, og vertenes keeper Mark Howard var sjanseløs.

— Sheffield United ga oss definitivt en skikkelig kamp. De fikk selvtillit etter sitt første mål. Det andre var litt heldig, men vi kom tilbake på slutten, sa en glad danske til Sky Sports.

Det meste hadde handlet om Tottenham. Først da Evans kom inn med friske bein ble det liv i oppgjøret, men det ville seg ikke helt inn for Sheffield United, som hadde slått ut lag som West Ham og Southampton på sin vei til semifinalen.

— Jeg er utrolig stolt over spillerne og alt de ga over to kamper. Det var et lite stykke kvalitet som gjorde forskjellen. Eriksens to mål i kveld var fantastiske, sa Sheffield United-manager Nigel Clough.

Byderby

Tirsdag slo Chelsea ut Liverpool etter ekstraomganger, og dermed er det klart for London-oppgjør i finalen om en drøy måned.

Tilhengerne får nok ekstra tenning til det oppgjøret ettersom de har Spurs' 5-3-seier over Chelsea 1. nyttårsdag relativt friskt i minnet.

— Denne sesongen har vi gitt bort dumme mål når vi har ledet, og det er noe vi må slutte med. Chelsea ønsker nok revansj i finalen, men jeg gleder meg skikkelig, sa Eriksen. (©NTB)