Seieren gjorde at Tottenham klatret forbi Southampton på tabellen. De har nå 50 poeng og er kun tre poeng bak Manchester United på fjerdeplass. De tre første plassene gir direkte plass i mesterligaen, mens fjerdeplass gir kvalifisering til Europas gjeveste klubbturnering.

Kane ga gjestene 1-0 etter 34 minutter. QPR-keeper Robert Green feilberegnet, og det utnyttet Spurs' unge toppscorer resolutt. Kane scoret med det i sin sjette bortekamp på rad. Det var en begivenhetsrik omgang med store sjanser til begge lag.

Landslaget neste?

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor. Begge lag skapte store sjanser, men det ble ikke nettsus før Kane var frampå igjen etter 68 minutter.

Han ble spilt alene med Green. Og med Englands landslagssjef Roy Hodgson på tribunen var han iskald og rundet keeper før han satt ballen i det tomme buret.

21-åringens 16. mål i serien gjør at han kun er ett mål bak Premier Leagues toppscorere: Diego Costa og Sergio Agüero.

I tillegg tok han seg forbi lørdagens motstander Charlie Austin som den mestscorende engelskmannen i Premier League.

QPR

Tidligere Tottenham-spiller Sandro gjorde sitt for å skape spenning mot slutten. Med kvarteret igjen plasserte han ballen kontrollert i mål fra 16 meter.

Like etter ble en QPR-avslutning blokkert av hånden til Nabil Bentaleb, men hjemmelaget ropte forgjeves etter straffespark.

Tapet var QPRs 18. denne sesongen — flest av alle i Premier League.

Nå ligger alle de tre nyopprykkede lagene, QPR, Burnley og Leicester, på nedrykksplass. (©NTB)