Se video av Putins oppvisningskamp over.

Russlands president Vladimir Putin er en av verdens omstridte statsledere, men lørdag var det tilsynelatende bare lek og hygge da 62-åringen deltok i en ishockey-showkamp i Sotsji.

Putin satte sitt preg på kampen med hele åtte scoringer, ifølge The Guardian.

Her snakkr Vladimir Putin i mikrofonen i sammenheng med showkampen i Sotsji. Foto: REUTERS

Ved flere av Putins scoringer var imidlertid forsvarsarbeidet høyst kritikkverdig.Putins lag gikk til slutt seirende ut av kampen med sifrene 18-6. Flere russiske ishockeylegender deltok i oppgjøret. Blant annet hadde de tidligere NHL-stjernene Pavel Bure og Valeri Kamensky flere målgivende til Putins scoringer.

Den russiske presidenten spilte med trøye nummer 70, en henvisningen til at det i år er 70 år siden Sovjetunionen beseiret Nazi-Tyskland under Andre Verdenskrig.

Har også prøvd seg i judo

Dette er langt fra første gang Putin har vist frem sine atletiske evner. 62-åringen har tidligere konkurrert i judo og svømming med kameraer til stede.

De siste årene har Putin trent hardt for å forbedre ferdighetene i ishockey, som er en av de aller mest populære idrettene i Russland.

Vladimir Putin har også vist interesse for judo. Her er han i aksjon på en skole i St. Petersburg i 2005. Foto: AP

Den tyske dokumentaren «Ich, Putin» fra 2012 ble med Putin på ishockeytrening. I dokumentaren kom det frem at Putin kunne terpe ishockey i timesvis for seg selv.Hockey-treningen ble blant annet brukt for å promotere Sotsji-OL i 2014. Nettopp i OL i Sotsji ble en stor skuffelse for Russlands ishockeylandslag, som røk ut etter 1-3 i kvartfinalen mot lillebror Finland.

Etter fiaskokampen gikk bildene av en nedbrutt Putin på tribunen verden rundt.

Canadiere gjorde narr av Putin

Putin deltok også i en showkamp i mai 2014. Etter den kampen beskrev amerikanske TIME det som «mistenkelig» at Putin hadde scoret hele seks mål.

For det blotte øye er nemlig ikke Putins ferdigheter nok til å ta pusten fra deg. I november 2014 harsellerte det canadiske nettstedet Sportsnet med presidentens spill.

— Forsvarsspilleren på det andre laget bare gir ham pucken. Han ser ikke akkurat ut som en spiller som med rette glitrer på isen, gjør han?

Lørdagens showkamp ble forøvrig spilt like før Russland skulle spille VM-semifinale mot USA. Russerne vant den kampen med 4-0, og skal dermed spille finale mot Canada 17. mai.