Her i Norge pleier vi å si at Lillehammer-lekene i 1994 er tidenes beste OL.

Russlands president Vladimir Putin er imidlertid ikke enig. I sin nyttårstale roste nemlig Putin Sotsji-OL opp i skyene.

— Kun for noen få år siden var Sotsji-OL så man på Sotsji-OL som en drøm. Men drømmen ble ikke bare oppfylt, vi forberedte og arrangerte det beste vinter-OL'et i historien og vi kom ut av det som vinnere, sa Putin ifølge russiske myndigheters nyhetsbyrå Sputnik.

Putins omtale av Russland som «vinnere» henviser trolig til at vertsnasjonen vant medaljestatistikken. Russland tok nemlig 33 medaljer og 13 gull, mens Norge, som endte på andreplass, endte opp med 26 medaljer og 11 gull.

— Alle våre borgere, inkludert OL-utøverne og de som støttet dem, fortjener ros for denne seieren, sa Putin i nyttårstalen.

Hotellene var ikke ferdigbygde

Det er ikke uventet at Putin snakker varmt om Sotsji-lekene, som har blitt sett på som hans hjertebarn fra starten av.

Internasjonale medier var ikke like begeistret over arrangementet. Aftenpostens utsendte i Sotsji, Mette Bugge, var blant dem som merket seg at hotellene i OL-byen ikke var ferdigbygde.

— Deretter oppdaget vi en spesiell melding fra OL-arrangøren, sendt på mail: «Beklager, men OL-hotellet dere skal bo på er ikke ferdig bygget.» Neivel? «Men dere skal bo på et annet i mellomtiden», skrev Bugge i en blogg om der hun skildret de første timene i OL-byen.

Sotsji-lekene ble langt fra billig for Putin og russiske skattebetalere. Prislappen skal ha vært på rundt 300 milliarder kroner, noe som gjorde Sotsji-OL til tidenes dyreste vinterleker.