Dermed tok hedmarkingene sin første seier i turneringen denne sesongen.

Storhamar fikk stryk med 2-3 av nettopp Sparta Praha hjemme på Hamar i mesterligaåpningen, men i fredagens bortekamp i Tsjekkia slo laget virkelig godt fra seg.

En helt jevn første periode endte målløs, men drøye to minutter ut i den andre smalt det foran hjemmelagets mål. Christian Larrivée og Eirik Skadsdammen gjorde forarbeidet da Joakim Jensens hamret inn ledermålet.

Etter Storhamars tidlige scoring hadde Sparta Praha pucken mest i midtperioden. Tsjekkerne kom til flere gode sjanser, men Oskar Östlund var bunnsolid i hedmarkingenes mål.

Svensken måtte likevel kapitulere til slutt. Ett minutt og 11 sekunder ut i siste periode ble Storhamar-målvakten overlistet av hjemmelagets Jan Buchtele. Utligningen kom etter forarbeid av Adam Polasek og Jaroslav Hlinka.

Da trodde de fleste at Sparta Praha var på vei til å snu kampen, men takket være en strålende laginnsats og en meget opplagt Östlund i målet, kom i stedet den matchvinnende scoringen i motsatt ende av banen.

38 sekunder gjensto på kampuret da Mikael Zettergren satte opp Christian Larrivée i god posisjon. Alene med hjemmelagets målvakt gjorde han ingen feil og sørget for tre poeng til gjestene fra Hamar. (NTB)