— Målet er å ta medalje og dermed være med blant de tre som skal til EM, forsikrer han.

EM går i Minsk andre helgen i januar.

Men først er det allround-NM i Stavanger, og der blir det kamp om EM-plassen bak Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko.

- Ligger godt an

— Sindre ligger godt an til å ta den siste plassen, men han vil ganske sikkert få kamp av Simen Spieler Nilsen og Fredrik van der Horst, sier landslagstrener Sondre Skarli.

— Det han har gjort hittil er på enkeltdistanser, nå er det allround. Og da gjelder det å være god på alle distanser, svarer Skarli

— Blir det amerikansk uttagning?

— Ja, mest sannsynlig blir det slik at tredjemann får plassen, svarer Skarli.

På pallen i lagtempo

I helgens verdenscup i Heerenveen viste Fanas skøytekomet nok en gang at han har gått seg inn blant de beste i verden. Han kom på pallen i lagtempo for andre gang på rad. Der kom Norge på andreplass, bare slått av Nederland.

— At vi var så nær ved å ta dem, når de hadde toppet lag med Sven Kramer, var jo litt gøy, gliser Henriksen.

Han fulgte opp med en sterk 1500 meter, der han ble nummer 14 i A-puljen med tiden 1.47,66. Sverre Lunde Pedersen ble nummer seks og Håvard Bøkko nummer 10. ## Har knust persene

— Han har stabilisert seg på et høyt nivå, og vært med på å skaffe oss tre plasser på 1500 meter i VM i Kolomna i februar, bekrefter Skarli.

Mest imponert var han likevel over det han viste på lagtempoen, der Norge tok andreplass - bare 0,9 sekunder bak Nederland.

— Sindre viste stigning nå i forhold til lagtempoen i Inzell, der vi også ble nummer to, sier Skarli.

I løpet av en ellevill forsesong har Henriksen barbert persene sine kraftig. På 1500 meter har han gått seg ned fra 1.50,46 til 1.44,66 – som han oppnådde i Salt Lake City. På 5000 meter har han forbedret seg med 23 sekunder, til 6.24,33. På 1000 meter hadde han 1.12,46 da sesongen startet. Nå er han nede på 1.09,10. På mil-distansen har han forbedret seg med 48 sekunder, fra 14.28,59 til 13.40,16. ## Sikter mot to VM

— I NM er det 10.000 meter, så jeg er glad jeg fikk den gjennomkjøringen i Salt Lake City, sier Henriksen.

— Sesongen så langt har gått over all forventning. Det har løsnet skikkelig, sier han.

Han har gått samtlige verdenscupløp i november og desember.

— Nå gjelder det bare å stå distansen helt ut. NM blir viktig. Så jeg håper at jeg skal klare å bevare den gode formen litt til, sier Henriksen.

Han er i praksis alt klar for VM enkeltdistanser i Kolomna. Men han håper også å kvalifisere seg til VM allround i Berlin i begynnelsen av mars.

— Jeg er veldig fornøyd med at jeg har klart å stabilisere nivået mitt, og holde på plassen i A-gruppen på 1500 meter. Jeg føler at jeg har fått bevist at de første gode løpene mine ikke bare var et blaff, sier han.

Han føler han nå får betalt for treningsarbeid han har gjort over flere år.

— Jeg har hatt et håp om at det skulle løsne, og det har det virkelig gjort nå, sier han.