Newcastle tok ledelsen i bunnoppgjøret etter 38 minutters spill. Fabricio Coloccini fikk stå alene på bakerste stolpe, og kapteinen gjorde ingen feil. Den argentinske midtstopperen smalt ballen lavt i mål fra rundt sju meters hold. Deretter feiret han med hjemmefansen i regnværet på St. James' Park.

Det skjer ting i engelsk fotball. Spesielt rundt Jose Mourinho — han skal ha flørtet med United:

Etter hvilen kom Villa tilbake. Et øyeblikks magi fra nevnte Ayew sørget for 1-1 etter 61 minutter. Angrepsspilleren vartet opp med en drømmescoring i krysset fra 14 meter.

Etter utligningen prøvde begge lag å angripe, men ingen maktet å få ballen i nettet. Vertenes Ayoze Pérez kom nærmest like før slutt, men innbytterens forsøk gikk over fra kort hold. Dermed ebbet det til slutt ut i uavgjort.

Resultatet gjør at tabelljumbo Villa står med fattige sju poeng etter 17 kamper. Newcastle har 17 poeng, og Steve McClarens menn ligger med det like over nedrykksstreken.

Swansea-seier mot West Ham søndag vil imidlertid gjøre at Newcastle faller under streken. (©NTB)