Sist gang 33-åringen var på banen i en seriekamp var i 3-1-tapet hjemme for West Ham 23. august. Lørdag får han trolig oppgaven med å stoppe Premier Leagues beste spiss.

— Manageren har kanskje sett at det er noe i Hangeland likevel. Vi fikk en skade i midtforsvaret i sist seriekamp, så jeg håper å få spille nå. Men vi får se, sier Brede Hangeland til Aftenposten.

Etter seks og en halv sesong i Fulham, ble Hangeland i sommer frigitt av London-laget etter nedrykket. Hangeland, som var kaptein, fikk beskjed på e-post. To måneder senere hentet Tony Pulis midtstopperen til et annet London-lag. Den tidligere landslagskapteinen signerte en ettårskontrakt med Palace og mange forventet at nordmannen skulle gå rett inn på laget.

Managerbytte

Men etter at manager Pulis trakk seg dagen før serieåpningen mot Arsenal, og Neil Warnock tok over, har det blitt tribuneplass på Hangeland.

For etter at Crystal Palace tapte de to første seriekampene, har ikke Hangeland vært på banen. Scott Dann og Damien Delaney har utgjort midtstopperduoen. Nå er Scott Dann skadet. Det åpner for Hangeland.

— Hvorfor har du vært ute i kulden så lenge?

— Det må du nesten spørre Warnock om. Men vi har noen gode midtstoppere her, og de spilte bra sammen i fjor. Jeg har ikke så mye å si på akkurat det. Men jeg har jo lyst til å spille.

Han spilte fra start i serieåpningen borte mot Arsenal. Og scoret. Men Crystal Palace tapte 2–1. I kamp to spilte han igjen 90 minutter da West Ham vant 3–1 på Selhurst Park. Men så var det slutt. Han satt på benken borte mot Newcastle 30. august, siden er det blitt fire strake kamper på tribunen. Totalt står Hangeland med fire kamper denne sesongen. To i serien, to i ligacupen. Der har han spilt en kamp fra start, og kommet inn halvveis i den andre.

Tribunesliter

— At jeg har vært på tribunen er mest fordi manageren stort sett har offensive spillere på benken. Det er ikke ofte en midtstopper blir skadet. Derfor er det ofte en som kan bekle alle roller i forsvar som sitter der. Jeg kan jo ikke spille back. Det er ikke mer dramatisk enn det.

- Frustrerende?

— Både ja og nei. Jeg vil jo spille. Men samtidig har jeg ikke lenger enorme personlige ambisjoner eller nederlag med tanke på det. Men jeg har trent bra og er alltid klar når sjansen kommer. Jeg håper den kommer nå.

Og det er mye som tyder på det. For denne uken er Hangeland blitt drillet på det som trolig blir Warnocks lag mot Chelsea. José Mourinhos serielederlag kommer på besøk i morgen, og oppgaven er formidabel for lag nummer 15 på Premier League-tabellen.

— Vi ser dem på video, og vi vet at spillere som Diego Costa og Cesc Fàbregas er gode. De virker veldig sterke. Men som alltid mot bedre lag blir det en kollektiv jobb. 11 mot 11 på en god dag kan det gå. Men det blir en tøff oppgave for et lag som Crystal Palace å ta poeng fra Chelsea, sier Hangeland.