I en ny bok, skrevet av AIK-legenden Daniel Tjernström, snakker Rikard Norling ut om sitt forhold til AIK.

Brann-treneren var ungdomslagstrener og assistent i AIK fra 1996 til 2001 og kom tilbake til stockholmsklubben i 2005 som hovedtrener. Der var han i tre sesonger før han fikk sparken i 2008

Har ikke vært tilbake som tilskuer

Det er den svenske avisen Aftonbladet som har fått se deler av Tjernströms prat med Norling, og Brann-treneren snakker om et nært, men fjernt forhold til sin tidligere klubb.

— Frykten er å én dag komme tilbake. Jeg vil heller ha det som et vakkert minne, se det fra utsiden. Jeg har ikke vært på en eneste eliteseriekamp på Råsunda eller Friends Arena (AIKs gamle og nye hjemmebane, jour.anm.). Jeg har gått på hockeykamper for å høre sangene, forteller Norling.

- AIK er klubben min

Norling tok klubben fra 1. divisjon og rett til sølvplass i den svenske eliteserien som trener i AIK og er fremdeles populær blant fansen. Men han har holdt seg unna for han mener hans nærvær kan provosere ledelsen i klubben.

— Men jeg kjenner at jeg har et fellesskap med fansen. Bare det å ha en så unik opplevelse som å komme tilbake til Råsunda med Malmö FF, lede 2-0 å høre fansen synge halvprovoserende "Norling lengter hjem til AIK". Total og kompromissløs kjærlighet. Og det opplever jeg at visse på VIP-tribunen ikke liker, sier Norling i boken.

— Jeg skulle ønske jeg kunne dra til Karlberg (AIKs treningsfelt, jour.anm), sette meg og kjenne at jeg er en del av historien og at jeg alltid er velkommen. For AIK er min klubb, forteller Brann-treneren.

For øyeblikket er det imidlertid Brann og norsk 1. divisjon som gjelder for svensken. Brann møter FK Jerv på bortebane mandag.