VARDEN AMFI (bt.no): Erik Huseklepp fikk ikke starte Branns kamp mot Sarpsborg fredag. Lørdag spilte han i stedet for Brann 2 i den viktige kampen mot Fyllingsdalen.

— Erik kom til meg i går og sa at «jeg vil spille den kampen, for jeg har lyst å bidra til at det laget holder seg». Det synes jeg viser en flott holdning fra en god Brann-gutt, sier Roald Bruun-Hanssen, daglig leder i Brann.

Også A-lagssjef Rikard Norling roser initiativet.

— Det sier mye som Erik som person generelt, og også om hans følelser for klubben, sier svensken.

Trenger hjelp

Å si at Huseklepp dominerte på Varden vil være en overdrivelse. Men han satte inn to mål på straffer, og bidro dermed til at Brann 2 vant lokaloppgjøret 4-2. — Jeg føler det er viktig for Brann at Brann 2 holder seg, og derfor ville jeg bidra med det jeg kunne. Når jeg bare spilte 14 minutter mot Sarpsborg, er jeg ikke større på det enn at jeg fint kunne være med her også. Jeg elsker å spille fotball, og når det var en kamp på min gamle hjemmebane, syntes jeg det var veldig greit, sier tidligere Fyllingen-spiller Huseklepp.

Til tross for seieren ser det stygt ut for Branns nest beste. Med én serierunde igjen ligger de fortsatt under streken, og er avhengige av at Florø slår Lyn borte i siste kamp for i det hele tatt å ha en mulighet.

— Det blir vanskelig, men i teorien er det mulig. Det er viktig at vi har lag så høyt som mulig i divisjonssystemet, sier Huseklepp.

Flere profiler på banen

Huseklepp var langt fra alene fra Branns A-lag. Også Øystein Øvretveit, Hassan El Fakiri, Erdin Demir, Kristoffer Barmen, Ibrahima Dramé og Håkon Lorentzen spilte.

39 minutter var spilt da Huseklepp ga Brann ledelsen på straffe, før Fyllingsdalen snudde til 2-1 med en scoring av Geir André Herrem rett før pause og av Leonardo Duré like etter. Så, et drøyt kvarter før slutt, fikk Brann straffe igjen, og Huseklepp var like sikker fra ellevemetersmerket denne gang. Kort tid etter satte Dramé inn 3-2, før Lorentzen sikret borteseier med sin scoring i det 82. minutt.

— En seier betyr mye for følelsen til spillerne. Nå må vi gjøre jobben vår i siste kamp mot Stabæk 2, og så er vi helt avhengige av at Lyn taper, sier Carl-Erik Torp, en av trenerne for Brann 2.

— Hva vil det bety for Brann om andrelaget må ned i 3. divisjon?

— Det er litt tidlig å si ennå, men for dem som er nærmest A-laget, og for dem som kommer ned derfra for å spille, vil det ha litt å si. For dem som er enda yngre, trenger det kanskje ikke ha så mye å si. Utvikling skal vi drive med uansett, sier Torp.

Norling vil ikke svare direkte på hva det vil ha å si for klubben om Brann 2 går ned.

— Det er en vanskelig situasjon for Brann 2. Jeg håper at vi klarer oss der, så får vi ta sånne spørsmål om det skulle bli aktuelt, sier Norling.