LERKENDAL: 2. juli var datoen. Det var forrige gang trønderne så keeperkjempen på en fotballbane for serielederne. Da ble han byttet ut midtveis grunnet kneskade.

Nå, elleve uker senere, er han tilbake. Det er ennå ikke klart om han skal spille, men han er i alle fall med i troppen for Rosenborg når de tar imot Start søndag kveld.

— Det er svært viktig for oss at både han og Pål (André Helland) er tilbake. Vi går inn i en uke hvor vi spiller søndag, onsdag og lørdag, sier Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Stusselig

Keeperen har vært uten fotballkamp for eliteserielaget i elleve uker nå. Rosenborg-treneren tror det er deilig for Hansen å være tilbake.

— Det må jo være gøy. Det er litt stusselig å være alene i styrkerommet når laget trener sammen ute. Man blir litt utenfor, så det er godt for både oss og André (Hansen) at han er tilbake, fortsetter Bruttern.

Og for keeperen selv – er det godt å være tilbake på fotballbanen.

— Jeg fikk en kamp på mandag for andrelaget. Det var artig å spille kamp igjen og formen min er stigende, sier Hansen.

Det er flere treninger igjen før Rosenborg skal ut i aksjon mot eliteseriens desidert dårligste lag. Hansen forventer ingenting og fokuserer på seg selv.

— Vi får se hvordan kroppen fungerer. Det er to treninger igjen og vi får se hva trenerteamet velger. Det viktigste er at formen er stigende, fortsetter keeperen.

Rulleringer

Med tre kamper på én uke, varsler Ingebrigtsen rulleringer i laget. Det gir muligheter for Hansen.

— De samme spillerne skal ikke spille alle tre, men vi kommer ikke til å ta foten av gasspedalen. Det handler mer om å ha mulighet til å gi gass hele tiden, forteller RBK-treneren.

Han er selvfølgelig klar over Starts svake sesong, men det betyr ingenting for ham.

— Det har ingenting med hvem vi møter. Vi skal spille vårt spill og være profesjonelle hele tiden, så får de andre gjøre sitt for å prøve å slå oss, fortsetter Bruttern til Adresseavisen.