Steffen Stegavik og Kolstad ble for små mot Elverum. Foto: Vegard Eggen

Kolstad-Elverum 20-27

Trondheim Spektrum (adressa.no): Regjerende sluttspillmester og mesterligaklubben Elverum var storfavoritter da topplaget gjestet nyopprykkede Kolstad.

Kolstad startet sesongen med to kjempekarameller, men har reist seg etter 13-målstapet mot Elverum i den andre serierunden. I tur og orden har Drammen, Runar, FyllingenBergen og Haslum blitt feid av parketten – og Kolstad holdt suverene serieledere ØIF Arendal i sjakk i store deler av tomålstapet i Arendal.

Det gjorde at gigantene Elverum hadde tydelig respekt for småguttene fra Kolstad og gikk effektivt til verks på toppscorer Mishels Liaba og co. Aller verst gikk det utover Kolstad-spilleren da Elverums Luka Mitrovic oppsummerte et rotete åpningskvarter ved å skape tilløp til knuffing etter en opphetet situasjon. Da det roet seg skrudde Elverum opp tempoet og dro i fra — til slutt vant favorittene 27-20. — Jeg er veldig fornøyd med at vi sto opp i forsvar og gikk i krigen. Fremover ble vi veldig feige. Det var stor kontrast på forsvar og angrep, der vi ikke gikk i krigen framover, oppsummerer Kolstad-trener Stian Gomo ovenfor adressa.no etter kampen.

Opphetet: Elverums Luka Mitrovic var ikke fornøyd da Mishels Liaba havnet oppå ham etter en knallhard duell. Foto: Vegard Eggen

AmpertDet publikum gikk glipp av i form av scoringer, ble tatt igjen i form av dramatikk i åpningen av kampen. Råsterkt forsvarsspill fra begge lag gjorde at det sto kun 3-3 etter tolv minutter, da den allerede tente stemningen mellom lagene tok fyr da Elverums Luka Mitrovic og Kolstads Mishels Liaba barket sammen.

Førstnevnte svært misfornøyd med to dommeravgjørelser i bortelagets disfavør, tok det ut på Kolstads toppscorer. Etter Liaba spilte til Håkon Følstad i skuddposisjon, endte duoen Liaba/Mitrovic i bakken der Kolstad-spilleren nærmest endte med å ligge oppå den opphentede motstanderen. Da tente Mitrovic på alle plugger og medspillerne måtte holde ham fra å tilnærme seg Liaba.

Dommerne fikk sitt fulle hyre med å få oversikt over situasjonen. Selv om den ene av dem så ut til å ta opp det røde kortet fra baklomma, endte situasjonen med at kamphanene fikk hver sin to minutters utvisning.

— De første 15 minuttene var det en krig. Da er det ikke håndball det spilles utpå der. Da var det slåssing og alt annet enn god håndball. Men da kampen satt seg, kjørte vi i fra. Det skal vi også gjøre. Vi kommer fra ti Champions League-kamper og møter et nyopprykket lag. Selv om Kolstad har gjort det bra, skal det være forskjell på lagene, oppsummerer tidligere Kolstad-spiller Steffen Stegavik til adressa.no etter kampen.

Dro i fra

Det kickstartet kampen også i målveien, i alle fall for Elverums del. Bortelaget rykket sakte, men sikkert fra Kolstad – og var oppe i en 11-6-ledelse fem minutter før pause.

Kolstad reduserte med både Håkon Følstad og Petur Palsson, men en kombinasjon av mesterligaforsvar og unøyaktige avslutninger fra hjemmelaget holdt Elverum stand. Steffen Stegavik og co. ledet 13-8 da lagene gikk til hvilen.

Ett hakk for små

Kolstad startet 2.omgang entusiastisk med tidlige scoringer av Sture Erland og Mishels Liaba, men det lille av håp om poeng forsvant da Elverum-forsvaret og ikke minst keeper Morten Nergaard sørget for at Kolstad måtte finne på noe ekstraordinært for å score.

Da terskelen for å smette igjennom forsvaret var adskillig lavere i den andre enden, ble avstanden mellom lagene bare større.

— Vi turte ikke ha Mishels Liaba på banen for mye for å risikere ny tominutter, rødt kort og at han måtte stå over neste kamp. Med ham og Lasse (Balstad) inne der, holdt vi fasongen. Etter det slet vi med fasongen defensivt og da blir du straffet mot det jeg mener er Norges beste lag, sier Kolstad-trener Gomo.

EM-uttatte André Lindboe viste noe av forskjellen på lagene da han ble toppscorer med sine åtte mål. Til slutt endte det 27-20 til Elverum.

Eliteserien håndball menn onsdag, 13. runde:

Viking – Stord 25-25, Kolstad – Elverum 20-27, Drammen – Bækkelaget 35-25, FyllingenBergen – Bodø 30-22, ØIF Arendal – Halden 25-26. Spilt tirsdag: Haslum – Runar Sandefjord 29-27.