— Hovedmålet er å kunne klatre øverst på seierspallen og sikre min første verdenscupseier. Jeg må være så ærlig at jeg sier det. Det henger høyt, og dersom jeg skulle plukke ut et renn jeg har spesielt lyst til å vinne, må jeg innrømme at femmila i Kollen er i særklasse. Den går i klassisk i år, og det passer meg veldig bra, så jeg har en drøm om å gå til topps der, forteller Niklas Dyrhaug til NTB.

Vi traff trønderen på 28 år i Val Senales, der han nettopp har avsluttet en utvidet høydesamling.

— Det kommer til å bli en litt annerledes sesong enn det har vært de siste årene. Nå står vi foran en sesong med mange verdenscuprenn, to store tourer pluss en viktig minitour i Kuusamo. Derfor har jeg flere mål for sesongen. Først og fremst gjelder det Tour de Ski. Der tok jeg sjuendeplassen i fjor, og jeg har veldig lyst til å forbedre den plasseringen til vinteren, legger han til.

Ikke mange rolige helger

Dyrhaug som går for Tydal, sier at det ikke kommer til å bli mange rolige helger når verdenscupsesongen kommer i gang for alvor i slutten av november. Han ser ikke for seg mange frihelger uten konkurranser.

— Det blir ikke mange fri- eller treningshelger innimellom konkurransene når sesongen kommer i gang, men noe har jeg sett på. Skal man gå Tour de Ski, tror jeg det blir veldig viktig å lade litt batterier på hjemmebane i etterkant, så det er mulig å få litt «trøkk» mot slutten av sesongen med renn i Falun, Lahti, Holmenkollen og Canada, sier 28-åringen.

Utfordringen blir å holde formen god og stabil gjennom hele sesongen, men Dyrhaug sier han har gode erfaringer med det fra tidligere, så det bekymrer ham ikke. Likevel er han klar over at han må sette tæring etter næring og ikke gape over for mye.

Avslutninger og staking

Trønderen sier til NTB at bedre avslutninger i løpene og staking er to ting han har lagt ekstra vekt på i treningen denne sommeren.

— Jeg synes oppkjøringen og treningen siden vi avsluttet sesongen i våres har vært veldig bra. Jeg har fått gjort det jeg hadde planlagt uten avbrekk å snakke om. Jeg har også trent mer mengde enn tidligere, og føler jeg har tålt det bra, forteller han.

Han sier at moderne langrenn betyr mange fellesstarter, som ofte blir avgjort mot slutten. Derfor har han trent ekstra mye på å bli en bedre avslutter. Han har også lagt vekt på stakingen, for han mener å ha mye mer å gå på der.

— Hvordan vil du vurdere sesongåpningen sett fra ditt ståsted?

— Når vi kommer hjem fra Val Senales er det seks dager igjen til den norske sesongåpningen, så det er ikke så mange sprell man rekker å få gjort da i forhold til forberedelser. Jeg ser ikke på Beitostølen som det mest viktige. Derfor blir det ingen spesiell oppladning mot det rennet, forteller Niklas Dyrhaug til NTB.

— Håpet er at det høydeoppholdet vi har her i Val Senales, skal gjøres oss i veldig god form til verdenscupen i Kuusamo. Det er et renn som passer bra, så det blir moro. Jeg ser fram til å komme dit, avslutter han. (©NTB)