I dag ble det sluppet to positive nyheter fra Alfheim: Sigurd Rushfeldt er tilbake som trener i TIL og Magnus Andersen har forlenget kontrakten sin.

Utviklingen rundt Thomas Kind Bendiksen og Hans Norbye er ikke like hyggelig. Duoen har kontrakt med TIL i kun noen få uker til.

Trener Steinar Nilsen er ikke optimistisk med tanke på å få landet nye avtaler med Bendiksen og Norbye.

— Det er som det har vært signalisert hele veien, at de kommer nok til å finne seg andre arbeidsgivere og det har vi på en måte slått oss til ro med, sier Nilsen.

- Det gjelder også Hans Norbye?

Mye tyder på at Hans Norbye er ferdig i Tromsø.

— Ja, siden vi ikke har hørt noe fra han rundt disse tingene, så tar vi det som at han har valgt andre ting og det respekterer vi.

Må jakte ny back?

Så er spørsmålet om TIL må jakte en ny høyreback, eller om løsningen kan finnes i stallen per nå.

— Vi har noen løsninger på akkurat dette som vi tror skal bli veldig bra, men vi kommer tilbake til hvordan det blir. Og som sagt er vi heller ikke ferdig på overgangsmarkedet, sier Nilsen.

iTromsø har ikke fått tak i Hans Norbye eller rådgiver Tore Rismo i dag. Thomas Kind Bendiksen er på ferie og er heller ikke tilgjengelig for kommentar.

Men for noen dager meldte han dette om fremtiden i en SMS til itromso.no:

— Alt bra, ingenting nytt å melde om.

Johansen etter jul

TIL har flere spiller de gjerne vil forlenge med. Remi Johansen har kontrakt ut 2015-sesongen.

— Vi har snakket med Remi tidligere, og vi skal også snakke med ham mer etter hvert. Men det blir ikke på denne siden av året. Nå har vi allerede begynt å bevege oss rimelig kjapt mot 15. desember. Vi trenger også å få roet ned litt her, slik at vi også får ferie. Det er ikke så mye som vil skje frem mot jul, sier Steinar Nilsen.