GARDERMOEN (Aftenposten): — Det har vært begredelig, innrømmer Emil Hegle Svendsen da vi traff ham på Gardermoen mandag ettermiddag. Han var hjemme etter en helg med svært middelmådige resultater.

God åpning, dårlig etter jul

Sesongen åpnet så bra for Emil Hegle Svendsen. Han vant det første rennet og fulgte opp med tre pallplasser til før jul. Men så ble han småsyk under verdenscuphelgen i Oberhof. Etter dette rennet har han bare hatt én plassering blant de 10 beste. I helgens løp i Nove Mesto ble han nr. 43 på sprinten og gikk seg opp til en 23. plass på jaktstarten.

— Jeg har ikke noen god forklaring på dette. Det har sviktet i flere ledd. Hverken skytingen og skigåingen har vært topp. Det har vært tungt etter jul. Det er ikke noe å legge skjul på, forteller Emil Hegle Svendsen.

Kan ikke love bedring

Torsdag denne uken går de norske skiskytterne verdenscup på hjemmebane i Holmenkollen. 20 kilometer står først på programmet når skiskytterne nå kommer hjem. Det betyr ikke nødvendigvis hjemmeseier for Emil Hegle Svendsen, som har kjøpt seg hus ved Holmenkollens fot.

— Jeg kan ikke love noe. Det har jeg gjort før og har brent meg på det. Jeg får gjøre jobben, så får vi se hvordan det går. Jeg har selvfølgelig lyst til å gjøre det noe bedre enn jeg har gjort tidligere.

Han frykter ikke for VM-formen. Ikke ennå i hvert fall.

— Skulle gjerne vært bedre. Men man må se positivt på det. Det er bare å gå på med krum nakke. Det hjelper i hvert fall ikke å legge seg ned og grine.