HUSEBYHALLEN (adressa.no): Søndag var Norges landslagstrener i håndball på plass i Husebyhallen for å følge opp to Kolstad-spillere.

Den ene er hans tidligere elev i Elverum, Truls Moe Fjeseth. Den andre 20 år gamle Lasse Balstad.

— Balstad er veldig spennende. Han er svært dyktig bakover, og jeg har litt lyst til å se om vi klarer å få ham til å bli en skikkelig forsvarsspiller som kan være med og slåss litt for oss, sier landslagssjef Berge til adressa.no.

Internasjonal herrehåndball er preget av tøft duellspill, og søndag fikk Berge se at Balstad tok fullstendig luven av Vikings stjerneskudd og storscorer Gøran Johannessen.

Høye ambisjoner

Balstad gikk foran da Kolstad forsvarte seg til storseier over opprykksrivalen, og viste mye av det Berge skryter av.

— Vi trenger noen krigere som er villige til å gjøre litt av hvert for å få stoppet spillere, det er ikke tvil om det. Vi har noen i Marius Gullerud og Bjarte Myrhol som slåss bak der, men en forsvarsspesialist hadde vært bra, sier han.

Balstad er selvsagt fornøyd med å bli trukket frem av landslagssjefen.

— Det er veldig artig å høre. Alt det med landslag får være en bonus. Jeg har selvfølgelig høye ambisjoner, og prøver å bli så god som jeg har potensial til å bli. Jeg kommer til å fortsette å stå på og krige for å få det til, sier han.

Med på landslagssamling

Denne uken er han tatt ut til juniorlandslagssamling i Skien, mens høyreving Truls Moe Fjeseth er med i en landslagstropp bestående av hjemlige spillere som skal spille to landskamper i Egypt.

— Truls har gjort en veldig god treningsjobb i Kolstad, og har kommet som et skudd. Jeg ser veldig stor forbedring i spillet hans, sier Christian Berge om toppscoreren i førstedivisjon.