VENNESLA: – Han kan bli en viktig spiller for oss, sier sportslig leder i Vindbjart, Håvard Kenneth Olsen Karlsen.

Repstad har scoret fem ganger i Vindbjarts fire første treningskamper, og har sørget for at savnet av skadde Øyvind Gausdal er minimalt.

– Per nå er Rasmus førstevalget på spissplassen, og selv om Gausdal blir skadefri, er det full konkurranse, sier Karlsen.

19-årige Repstad kom til Vindbjart fra Søgne før 2014-sesongen, men slet med lyskeproblemer hele forrige sesong. De er han nå kvitt, og han har storspilt i sesongoppkjøringen.

– Han er en spiller med et stort potensial, sier Karlsen om den over 190 centimeter høye goalgetteren.

– Han har god teknikk og bra avslutningsferdigheter. Det vi jobber med nå, er bevegelsesmønsteret hans inne i boksen, sier Karlsen.

Sammenlignes med landslagsspiss

Han drar en parallell til tidligere landslagsstjerne når han skal sammenligne Repstad med noen.

– Han minner meg om Tore André Flo, selv om han ikke er på det nivået ennå, sier Karlsen.

– Han er en høy og slepen teknisk spiss, fortsetter Karlsen.

– Hva med hodestyrken hans?

– Han er ikke dårlig på hodet, men der har han mye å lære av Gausdal. Han er en ypperlig læremester. Får han det på plass, blir han en toppspiss, sier Karlsen.

Repstad scoret ett av målene da Vindbjart vant 3-1 over det latviske topplaget Spartaks Jurmala mandag. I det oppgjøret imponerte også nyervervelsen fra Søgne, Hans Robin Enoksen.

– Vi er imponerte over spillerne som har kommet til oss fra Søgne. Begge to lover veldig bra. Søgne driver talentarbeid, og fortjener skryt for spillerne de klarer å få opp, sier Karlsen.

Merkelig Gausdal-skade

Når det gjelder Gausdal, har flekkefjæringen vært ute med skade de siste månedene.

– Det er en merkelig skade. Han har kalkdannelse i leggen. Jeg har vært i fotballmiljøet lenge, og har aldri hørt om skaden, sier Karlsen.

Det er fortsatt uklart når Gausdal eventuelt kan være tilbake på fotballbanen.

Vindbjart spiller for øvrig en treningskamp til under oppholdet i Tyrkia. Odda, som er i samme 2. divisjonsavdeling som venndølene i 2015, er motstander mandag.