Nyheten om at Erik Mykland vil gjøre en karriere som trener, blir møtt med stående applaus blant de lokale klubbene på Sørlandet.

— Det er veldig hyggelig at Myggen har lyst å bruke kunnskapen sin, og dele den med andre. Det er fantastisk for alle parter i norsk fotball, sier Knut Tørum.

Erik Mykland fikk sju kamper i eliteserien under Tørum før han la opp i juni 2009. Nå er Myggen, som skal lede Sørlandslaget mot Start 6. januar, i gang med en trenerutdannelse.

Fredag 6. februar skal Erik Mykland trene Sørlandslaget mot sin tidligere klubb, Start. Her er Myggen avbildet i sine hjemlige trakter i Risør. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

— Myggen har en fantastisk forståelse for spillet, og har en innlevelse for det han holder på med, sier Tørum, og legger til at han ikke kjenner så mye til trenertalentet til 43-åringen.- De sterke sidene til Erik er så sterke, at det er knapt noen som kan konkurrere med det i Norge. Hvis han har talent for det pedagogiske, kan han bli en topp trener. Han må finne sin stil, og få litt erfaring. Da er mulighetene og potensialet kjempestort. Han har definitivt noe å bidra med, sier Tørum.

- Kunne jobbet hvor som helst

Mons Ivar Mjelde synes det er veldig hyggelig at Erik Mykland vil bli trener. På spørsmål om Start-legenden kunne ha gjort en god jobb i sin gamle klubb, sier Start-treneren følgende;

— En mann med Myggens erfaring, og sånn som jeg kjente han som spiller, kunne han ha utviklet både unge og gamle på en positiv måte. En topp motivert Myggen, som starter på en trenerkarriere, kunne ha jobbet hvor som helst, sier Mjelde.

  • Mye å bidra med

Vindbjart-trener Steinar Skeie mener ingen har gledet publikum i Norge mer enn det Erik Mykland har gjort.

— At han har mye å bidra med i norsk fotball, er hevet over enhver tvil, sier Skeie.

- Har dere bruk for Myggen i Vindbjart?

— Han har nok høyere ambisjoner enn Vindbjart, men vi spiller fotball etter hans hjerte, og han er en spiller etter vårt hjerte, sier Skeie.