Martin Ødegaard scoret sitt første mål for Real Madrid Castilla lørdag. 16-åringen brukte snaut sju minutter på å score i sin første hjemmekamp fra start.

Real Madrids rekrutter anført av Raúl De Tomás gikk til angrep med en langpasning. De Tomas fintet ut forsvaret til Barakaldo før han spilte til Ødegaard. Castillas yngstemann med nummer ti på ryggen plasserte ballen kaldt over keeper med høyrefoten.

Like før pause var Ødegaard på farten igjen. Hans innlegg ble headet ut av feltet. I returrommet kom Guillermo Varela, som er på lån fra Manchester United, og dunket inn kampens andre mål. Mariano Mejía og Álvaro Medrán scoret hvert sitt mål mot slutten og fastsatte sluttresultatet til 4-0. ## Fikk vist seg fram

Ødegaard ble byttet ut åtte minutter før slutt. Den tidligere Strømsgodset-spilleren fikk vist seg atskillig mer fram enn i sin forrige kamp. Mot Amorebieta fikk han sin debut fra start forrige helg, men kampen utviklet seg til å bli et gjørmebad i regnværet. Ødegaard var knapt borti ballen og ble byttet ut til pause.

Klubbpresident Florentino Pérez og hovedtrener Carlo Ancelotti fikk fra tribuneplass se Ødegaard prege angrepet til de hvitkledde med lekre detaljer og gjennombruddspasninger.

Også Castilla-trener Zinedine Zidane så ut til å være fornøyd med unggutten.

Snart A-kamp?

16-åringen har trent jevnlig med den spanske hovedstadsklubbens førstelag siden han ankom Madrid for drøyt tre uker siden.

Skader på flere av Real Madrids nøkkelspillere har gjort at Ødegaard ble tatt inn i klubbens mesterligatropp. Han ble utelatt til klubbens første kamp mot Schalke i åttedelsfinalen.

Lørdagens forestilling kan endre på det til returmøtet.

Real Madrid møter Schalke til returoppgjør på hjemmebane 10. mars etter 2-0-seier i Tyskland. (©NTB)