For i en e-post til de respektive deltakerland 3. november i fjor, ba IHF de nasjonale forbundene plukke ut 10 mediefolk de mente var egnet til å komme til Qatars hovedstad Doha.

Kriteriene var tredelt: Du måtte ha interesse for håndball, lisensen som journalist skulle være på plass – og du måtte kunne snakke engelsk. Var alt dette i orden, lå du godt an til å reise og dekke VM på Det internasjonale forbundets regning. Eposten var signert Dr. Hassan Moustafa, presidenten i IHF.

Noe slikt har aldri skjedd før. Og i Sverige, ett av deltakerlandene, skapte beilingen bare oppstyr. Det svenske håndballforbundet (SHF) gikk rett til aviser og TV med det merkverdige brevet fra IHF. Landets største avis, Aftonbladet, reagerte umiddelbart.

— Det her er naturligvis noe Aftonbladet ikke hopper på. Det skulle vi aldri gjøre. Ryggmargsrefleksen sier at dette er å betrakte som smøring, at qatarerne og Det internasjonale forbundet forsøker kjøpe oss – og indirekte vår lojalitet.

De deltakende nasjonene er også bedt om å finne 20 supportere i sine respektive land. Lover fansen å lage håndballfest på de enkelte arenaene, er premien gratis opphold og reise. Betalt av IHF.