Dermed leder Penguins, som er på jakt etter sitt første Stanley Cup-trofé siden 2009, 2-0 i kamper mot San Jose Sharks (best av sju). Conor Sheary ble matchvinner etter spillforlengelse da det sto 1-1 etter tredje periode.

Det ble en tett kamp der vertene Pittsburgh Penguins tok ledelsen midt i andre periode ved Phil Kessel, men San Jose Sharks kom tilbake like før full tid da Justin Braun utlignet. Dermed måtte det overtid til, og Sheary scoret det avgjørende 2-1-målet to og et halvt minutt inn i spilleforlengelsen.

De to første kampene har blitt spilt i Pittsburgh, men nå flytter lagene seg til San Jose og California. San Jose Sharks spiller sin første NHL-finale, mens Penguins er i finalen for femte gang.

Ifølge statistikksiden Eliashar det i 44 av 49 tilfeller endt med at laget som leder 2-0 i kamper, også vinner finaleserien til slutt. Pittburgh Penguins er et av få lag som har klart å snu fra å ligge under med 0-2 til å vinne Stanley Cup. Det var i 2009. (©NTB)