AaFK-trener Trond Fredriksens største hodepine er nok at flere av nykommerne, som er kjøpt inn som erstatning for de som er forsvunnet, ikke har hatt veldig god tid til å spille seg inn sammen med sine medspillere. Han har likevel funnet plass til både Franck Boli og Edwin Gyasi i startelleveren.

Spørsmålet var om brasilianske Marlinho skulle starte på høyresiden. Han har tross alt vært med på hele sesongoppkjøringen med AaFK, og snuste på eliteserienivået i fjor. Men hurtigtoget Gyasi foretrekkes altså foran teknikeren Marlinho.

Bare én Riise i dag

Bjørn Helge Riise er på plass, og er spilleklar til tross for den lille usikkerheten som var tidligere i uken. Men som alle vet; yngstemann Riise må ennå vente litt før han får sin storebror ved siden av seg i AaFK-elleveren. Men de siste skjær som har vært i den overgangssjøen har blitt fjernet i løpet av dagen i dag. Så det blir nok ikke lenge til brødrene Riise er forenet – og er det er ventet at han blir presentert før kampstart i dag.

Usikkerhet for begge

AaFK møter i dag et Stabæk-lag som det er knyttet store usikkerheter til. Det store overraskelseslaget fra sesongen 2015 har tapt åtte av sine sju treningskamper i vinter. Vel og merke har de møtte svært kvalifisert motstand i flere av sine treningskamper, men det store spørsmålet er likevel om laget klarer å matche nivået og resultatene fra i fjor.

Som kjent er suksesstrener Bod Bradley (til Le Havre) erstattet med skotten Billy McKinlay. Spørsmålet er også om de mange unge spillerne som er kommet til i stallen kan erstatte spillere som Anthony Annan, Yassine El Ghanassy og Ville Jalasto

AaFK har strengt tatt heller ikke imponert i sine treningskamper, så usikkerheten om hvor laget står er vel så stor i ålesundsleiren.

Lagene

AaFKs startoppstilling (4-1-4-1): Andreas Lie – Mikkel Kirkeskov, Edvard Skagestad, Oddbjørn Lie, Adam Örn Arnarson – Bjørn Helge Riise – Edwin Gyasi, Vebjørn Hoff, Peter Orry Larsen, Aron Thrándarson – Franck Boli.

Benken: Sødergren, Gretarsson, Mäntylä, Martinussen, Marlinho, Abdellaoue og Fet.

Stabæks startellever (4-4-2 ): Mande Sayouba – Daniel Granli, Morten Morisbak Skjønsberg, Nicolai Næss, Edvard Race – Ernest Assante, Kamal Issah, Luc Kassi, Giorgi Gorozia – Ohi Omoijunafo, Marcus Mehnert.

Benken: Sandhu, Nije, Haugstad, Ekblom, Moe, Eghan, Meling