ALFHEIM: Fredag var spissen Thomas Lehne Olsen på besøk på Alfheim. Spissens kontrakt med Strømsgodset går ut etter årets sesong, og 24-åringen er dermed tilgjengelig på en fri overgang.

– Det gikk veldig bra. Vi hadde en fin prat, sier Thomas Lehne Olsen til iTromsø om fredagens møte.

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg har ikke vært mye i Tromsø før og har ikke noe slekt der. Det er mange muligheter, dersom man skal gå på skole videre og slike ting. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av klubben og måten det ble presentert på, utdyper Moelv-gutten.

– TIL veldig aktuelt

Spissen – som altså kan bli Zdenek Ondraseks erstatter – sier at TIL har en ung og spennende tropp.

– Jeg må nesten vente og se om det kommer tilbud fra noen klubber. Det får du eventuelt snakke med Tore Pedersen (agent, journ.anm.) om. Det er han som styrer med det. Men jeg har fått et veldig bra førsteinntrykk av Tromsø, sier Thomas Lehne Olsen.

Han legger ikke skjul på at han håper å få et tilbud fra TIL.

– Det er veldig aktuelt (å signere), hvis det rette tilbudet kommer, sier Olsen.

Hans agent Tore Pedersen var ikke spesielt snakkesalig mandag formiddag.

– Thomas har flere muligheter, men det kan jeg ikke ta her. Jeg kan kommentere når ting er klart, sier Pedersen.

Og spissen håper å ha tatt en avgjørelse før jul.

– Ja, jeg håper på det. Forhåpentligvis er det klart denne uken, eller tidlig i neste uke, sier Lehne Olsen.

Anvendelig

I TIL er Lehne Olsen først og fremst sett på som en forsterkning helt på topp, men han kan også spille rett bak en spiss eller på kanten.

– På samme måte som vi har flere alternativer, så har han også det. Slik er det, og det er full forståelse for situasjonen. Han er her, og vi og han får prøve å gjøre et godt inntrykk, og så får vi se hva som skjer, sa trener Bård Flovik til iTromsø fredag.

TIL-ledelsen er i tenkeboksen.

– Vi hadde en bra dag her oppe fredag, og han er en interessant spiller for oss, så får vi se hva det videre løpet blir, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.