Los Angeles Lakers – Utah Jazz 101-96

– Jeg ikke tro hvor fort de siste 20 årene har gått. Det er helt vilt. Å stå her sammen med dere og mine lagkamerater. For en reise vi har vært med på. Jeg vokste opp som blodfan av Lakers, så at jeg ble draftet hit og ble her i 20 år ... Det går ikke an å skrive det bedre, sa Bryant til publikum etter kampen.

– Ingen ord kan beskrive hva jeg føler. Tusen takk fra bunnen av mitt hjerte. Hva skal jeg si? «Mamba out», avsluttet han til øredøvende jubel.

For de frammøtte på tribunen betydde det lite eller ingenting at vertene fra Los Angeles så ut til å tape kampen klart, men da Bryant skrudde på turboen og snudde til Lakers-seier ble resultatet likevel viktig. Med tolvpoengsseier i siste periode vant de gulkledde knepent 101-96. Likevel var seier langt fra det viktigste i onsdagens kamp. Oppgjøret handlet i første omgang om å hedre en av tidenes spillere i den amerikanske basketballigaen.

Alt handlet om Bryant

Det er 20 år siden Bryant bestemte seg for å gå rett fra high school til NBA. Et kontroversielt valg som i ettertid har vist seg å være innertier. Etter 20 år — alle i samme klubb - står han med fem NBA-titler, to OL-gull, 18 ganger på allstar-laget og utallige andre utmerkelser for sitt strålende spill.

For stillingen i NBAs grunnserie betydde onsdagens kamp ingenting. Lakers endte uansett helt sist i vest med sine 17 seirer, mens Jazz på sin side var sjanseløse på en plass i sluttspillet i og med at Houston Rockets vant sin kamp tidligere onsdag.

Dermed handlet alt om å takke av Bryant.

– Vi er her for å feire 20 år med storhet, sa Magic Johnson før kampen.

Fikk spille så mye han ville

Og veteranen selv la ikke noen demper på stemningen i åpningsminuttene. Bryant traff på alt de første tre minuttene og scoret ti av Lakers' 16 første poeng. Da han satte trepoengeren som sendte Lakers i føringen 16-15, kokte det på tribunene i Staples Center hvor kjendisene satt på rekke og rad.

Utover i kampen spadde 37-åringen på med poeng, for det var ikke tvil om hvem dette var sin kveld. Bryant fikk spille akkurat så mye han ville, og ballen fant fort veien til ham fra lagkameratene. Det skulle rett og slett bli Bryants kveld. (©NTB)