– Dette var rett og slett utrolig kjekt. Bare det å kjenne på kampfølelsen igjen var fantastisk. Akkurat nå bryr jeg meg ingenting om motstanderen heter Tyskland eller Vidar , sier Thomas Myhre til Aftenbladet.

Vi står i en gang utenfor garderoben i Nye Loen. Myhre har stått sin første kamp siden han duknakket gikk av banen etter å ha tabbet seg ut mot Molde på Viking Stadion 31. august i fjor. Et halvt år, utallige treningstimer og en vellykket ryggoperasjon senere, føler den tidligere landslagskeeperen seg bedre enn på veldig, veldig lenge.

– Jeg føler jeg har gjort alt riktig denne opptreningsfasen. Jeg står mye bedre rustet fysisk nå, enn jeg har gjort noen av de andre gangene jeg har prøvd meg. Nå har jeg fått bruke den tiden jeg trenger og ikke stresset med å bli kampklar , forteller Myhre.

Mareritt

Myhres comeback i Viking har foreløpig vært et endeløst mareritt. Østfoldingen håper nå endelig å kunne legge den vonde tiden bak seg og garanterer at han vil være kampform til seriestart mot Odd Grenland 15. mars.

– En måned er perfekt. Jeg kommer til å være klar som aldri før, det er helt sikkert. Om jeg står, det er en annen sak. Det bestemmer treneren , sier Myhre.

Viking-assistent Roger Nilsen, som ledet laget i Uwe Röslers fravær, var svært fornøyd med å se Myhre mellom stengene igjen.

– Det var veldig godt å se han tilbake. Han var trygg og god og ryddet virkelig opp for oss mot slutten med noen gode inngripener. Kjekt for oss og ikke minst kjekt for han, sier Nilsen.

Slet lenge

Myhres comeback-kamp var imidlertid ingen stor forestilling av Viking. 3. divisjonslaget Vidar hang godt med i store deler kampen, og de mørkeblå slet lenge med å score mot lillebror fra Lassa. Avgjørelsen kom i det 63. minutt etter et typisk presist Alexander Ødegaard-innlegg, etterfulgt av en typisk kontant Mame Niang-heading – utagbar for Vidar-keeper Henrik Grannes.

– Resultatet var kanskje ikke så imponerende, men jeg så likevel mye positivt som vi kan bygge videre på , sier Roger Nilsen.