Viking imponerte nemlig ingen av de 100 fremmøtte rundt kunsgraset i Nye Loen på Nærbø.

Vidar hang oppsiktsvekkende bra med i banespillet, og Viking slet med å holde høyt nok balltempo til å spille ut lillebror fra Lassa.

Uwe Röslers gutter, som i dag ble ledet av assistent Roger Nilsen, gikk ut i 4-4-2 med vinterens mye omtalte diamant på midtbanen.

— Resultatet er kanskje ikke godt nok, men jeg så masse positivt i dag, sier Nilsen

Med unntak av et annullert Peter Ijeh-mål, var Viking lite farlige den første av treningskampens omganger av 25 minutter.

I 2.omgang var de mørkeblå tilbake i sin vante 4-2-3-1-formasjon , uten at det endret kampbildet nevneverdig.

Viking hadde ballen mest, Jone Samuelsen , Birkir Bjarnason og Andre Danielsen er løpsvillige og skapende på midten, men de store sjansene uteble. Og det som kom ble stoppet av Vidars for kvelden meget gode keeper Henrik Grannes.

Vidar yppet seg

Omgangens største sjanse var imidlertid Vidars. Daniel Berntsen smalt ballen i tverliggeren fra kloss hold, men Thomas Myhre og Viking slapp med skrekken.

De siste 25 minuttene tok Viking mer over. Og etter 13 minutters spill i kampens siste omgang, kom et typisk Viking-mål med Alexander Ødegaard i en av hovedrollene. Førde-gutten fosset nedover venstrekanten, forserte Vidars høyreback og la hardt og presist inn i feltet med venstrefoten. Der lå Mame Niang som headet ballen kontant i nettet.

- Det er slike mål jeg pleier å score , smiler senegaleseren etter kampslutt og fortsetter:

— Uansett hvem vi spiller mot, er det veldig viktig for meg bidra med mål. Derfor betyr dette målet mye for meg.

Assistenttrener Roger Nilsen var fornøyd med gjennomkjøringen på Nærbø, til tross for bare en nettkjenning mot 3.divisjonslaget.

— Resultatet er kanskje ikke godt nok, men jeg så masse positivt i dag. Midtbanen jobber bra, vi kommer til mange innlegg og vi vinner tross alt, sier Nilsen, som også synes det var gledelig å ha Thomas Myhre tilbake mellom stengene i igjen.

- Veldig kjekt å ha Thomas tilbake. Han står trygt og godt. Samtidig vil jeg berømme Vidar-keeper Henrik Grannes. Han står en strålende kamp. Jeg ble faktisk veldig imponert over han , sier Rösler-assistenten.

Og Grannes var vitterlig god. Han var god på streken, god en mot en, god i feltet og hadde flere imponerende igangsettinger. Hovedpersonen selv synes det er artig å bli lagt merke til.

— Utolig kjekt med slike komplementer. Jeg er fornøyd med både egen og lagets innsats i dag, sier Vidar-keeperen.

Vikings lag 4-4-2/4-2-3-1: Thomas Myhre, Joakim Austnes, Ragnvald Soma, Gojko Ivkovic, Thomas Pereira, Vidar Nisja, Andre Danielsen, Birkir Bjarnason, Jone Samuelsen, Peter Ijeh, Tommy Høiland.

Benyttede reserver: Mame Niang, Aleksander Ødegaard, Simen Melhus, Lars Marvik