Tiden som Brann-spiller ble et bekmørkt kapittel for Marcus Pedersen. Det endte i nedrykk, og spissen fikk ikke det oppsvinget på karrieren som han hadde håpet.

Det er uvisst om spissen, som skrev kontrakt med klubben ut 2016, blir med ned i 1. divisjon. Men det skal være en gjensidig forståelse mellom ham og Brann om at han for lov til å finne seg en klubb.

Ifølge ryktenettstedet MLS Transfers kan Pedersen være på vei til USA og den amerikanske fotballigaen MLS. Chicago Fire og New York Red Bulls skal være interesserte.

Mener han må treffe med klubbvalget

– Selvfølgelig er det mye snakk, og det er smigrende, men jeg har hatt ferie og ikke foretatt meg noe. Så noe mer enn det kan jeg ikke si, sier Marcus Pedersen til Aftenposten.

Han ønsker ikke å kommentere ryktene, men er klar på én ting: Han har ikke råd til å bomme med klubbvalget denne gangen.

– Jeg er 24 år, og jeg er ikke gammel i gamet, men for at jeg skal vokse må jeg treffe bedre enn jeg har gjort. Jeg bør dra til en klubb der jeg kan vokse, sier spissen, som tidligere har spilt for HamKam, Strømsgodset, Vitesse, Vålerenga (lån), OB (lån) og Barnsley (lån) før han signerte for Brann i sommer.

Der ble han nærmest lansert som en frelser – spissen som skulle skyte Brann ut av bunnstriden. Slik gikk det ikke. Det fikk han også merke av Brann-fansen.

Beskriver det som et kjedelig kapittel

– Det er litt mer ekstremt enn andre steder. Jeg la vel litt opp til det selv da jeg kom dit, men det sånn bergenserne liker det i forkant, men man får igjen for det. Det var litt pes og tyn å få, men jeg har klart å komme meg over det.

– Det har vært like tungt for meg som for alle andre som har med Brann og Bergen å gjøre. Et kjedelig kapittel – jeg prøvde så godt jeg kunne, men slo ikke helt til. Det er bare å bla over det kapittelet, sier Pedersen og understreker at han ikke angrer på valgene han har tatt, selv om de i ettertid har slått feil ut.

– Man blir litt gira etter en sånn sesong, og jeg har lyst til å vise at jeg kan slå tilbake.

Han har tidligere hatt Jack Karadas som agent, men nå fungerer fetteren til Brann-spiller Azar Karadas kun som en slags rådgiver.

– Når bestemmer du deg for hva som blir neste klubb?

– Jeg tipper jeg skal være litt kald og høre hva som kommer opp, sier Pedersen.

PS! Tidligere i høst forlot Adam Larsen Kwarasey Strømsgodset til fordel for MLS-klubben Portland Timbers.