Eirik Dolve har ikke kontroll bare på høydene i stav. Fana-utøveren har også oversikt over IOCs Rio-invitasjoner til verdens stavhoppere.

— Jeg blir sur hvis det kommer en OL-invitasjon til meg og Olympiatoppen avslår, sier Dolve.

Det skal være 32 mann i stavkonkurransen i Rio. Foreløpig har bare 25 greid kravet på 5,70. Det betyr at OL-arrangøren må sende ut syv invitasjoner.

— Så vidt jeg vet ligger jeg som nummer 32 nå, sier Dolve og smiler.

Perset med 16 centimeter

Eirik Dolve har klart 5,66 i år. Foto: NTB Scanpix

Det letteste for 21-åringen hadde selvfølgelig vært å hoppe 5,70 i EM. Da er saken biff. I stav holder nemlig Olympiatoppen seg til det internasjonale kravet, mens det i mange andre øvelser er strammet inn – omtalt som særnorske krav.— 5,70 er ikke urealistisk, men jeg har forbedret meg mye allerede i år. I Praha greide jeg først 5,50, så satte jeg pers med 5,55 og deretter greide jeg 5,66. Det var litt av en kveld.

Dagen etter dro jeg til Madrid og deltok i World Challenge. Der ble det 5,50, så jeg har vært stabil på store høyder i det siste, sier Fana-gutten.

La om levesettet

Dolve tilskriver årets fremgang en gjennomgang av livsstilen i fjor høst. Sammen med sportslig leder Gisle Ellingsen, trener Bjørn Åge Herdlevær og massasjeterapeut Kristian Hansen Bruvik satt Eirik og diskuterte hva som kunne bli bedre med opplegget. Svaret var kosthold og søvn.

— Det var ikke det at det var krise tidligere, men jeg begynte å tenke på kosthold og riktig næring, og jeg fikk en ny søvnrutine. Nå legger jeg meg og står opp til samme tid hver dag.

Onsdag ettermiddag hopper han kvalifisering. 5,65 gir automatisk finale.

5,70 gir garantert OL-tur. 5,72 gir tangering av norgesrekorden til Trond Barthel.

Alt under 5,70 gir hodepine.