Jeg innrømmer det, jeg trodde ikke at Brann skulle vinne over Molde. Ikke bare fordi Molde er Norges beste lag, men også fordi Brann manglet flere av sine viktigste spillere som Sokolowski, Huseklepp, Korcsmár og Jonsson – og fordi Austin spiller i Leeds.

Lagoppstillingen til Brann så på papiret spinkel ut. Hva kunne vel Fakiri og Mjelde utrette mot Eikrem og Hoset? Og hvordan skulle ungguttene Grønner og Wangberg stå i mot presset fra rutinerte spisser som Diouf og Angan?

Stort mer optimistisk ble jeg ikke etter de første 45. Brann hadde hatt overtaket og spilte overraskende bra, det var ikke det, men det så så sørgelig enkelt ut når Molde gikk hurtig i angrep, og enkelt var det også da Angan scoret sitt tolvte må for sesongen.

Snipp snapp, tenkte jeg.

Men Brann var ikke ute. Allerede etter ett minutt av den andre omgangen utliknet Brann, og derfra og ut viste de at moralen i laget er usedvanlig høy. De klarte å sette Molde under press, de kjempet, slet, og endte opp med å score til sammen fire mål på seriefavoritten. Det er uhyre imponerende.

Molde var gode, men Brann var best i de avgjørende situasjonene av kampen. I det 65. minutt av kampen, etter at både Grønner og Wangberg hadde rotet det kraftig til, hadde Jon Inge Berget en gigantisk sjanse, men Piotr Leciejewski reddet mesterlig. Da skulle det under normal omstendigheter stått 2-1 til Molde. I stedet var det Brann som i det neste angrep tok føringen i kampen.

I tillegg til den fenomenale seieren og de tre viktige poengene, varmer det også at ungguttene til Brann fikk vist seg frem. Fredrik Haugen var tilbake i godt slag. Jonas Grønner viste at han kan bli en klippe når han får noen kamper til på dette nivået.

Det var til sammen fem bergensere på banen. Det jubler jeg litt ekstra for. I tillegg har vi i bakhånd Huseklepp og Barmen.

Det spillet Brann oppvartet mot Odd var en tragedie. Spillet mot Molde var en fryd. På hjemmebane har de vunnet åtte kamper på rad. På bortebane har de til sammen vunnet to kamper. På hjemmetabellen ligger de på tredje plass. På bortetabellen ligger de på fjortende plass. Det som jeg ikke forstå på en sånn kveld som dette, er den store forskjellen det er på Brann borte og hjemme.