Statistikksenter Eliteserien:

FKH har fått masse skryt denne sesongen. Laget fra nordfylket har faktisk en god mulighet for å knipe fjerdeplassen, noe som er imponerende.

Det folk likevel har vært mest opptatt av er hjemmeformen til Grindhaugs gutter. Ubeseiret på hjemmebane hele sesongen! At et nykommerlag makter en slik bedrift i Tippeligaen står det stor respekt av. I tillegg startet FKH den gode hjemmetrenden allerede i Addeco, så det nærmer seg snart to år uten hjemmetap.

Året Viking tok bronse var vi ubeseiret på Viking stadion, og effekten av en god hjemmestatistikk skal ikke kimses av(hva nå enn kimsing er). I år har vi to hjemmetap, mot RBK og Vålerenga.

En god hjemmestatistikk må alltid starte ett sted, og jeg håper startdatoen var 4.10.2010. Da slo vi Strømsgodet 3-1. Det er ikke så veldig mye å spille for, så starten på en pen hjemmetrend kan jo være et lite delmål. Aalesund og Kongsvinger bør jo være overkommelig motstand. Når sesongen starter neste år kan vi tross alt snakke om at Viking ikke har tapt hjemme på et halvt år!

FKH har, som sagt, fått masse skryt for suksessen på hjemmebane. Jostein Grindhaug har fått frem en hardtarbeidende gjeng som virker utrolig sultne på å bevise at de hører hjemme i Tippeligaen.

Det er da jeg må spørre: Hvorfor klarer ikke vi å vise den samme hungeren, den samme gløden? Det er da vitterlig ikke slik at våre spillere er stappmette på suksess? Så hvorfor har ikke våre elleve mann den samme sulten som FKH-spillerne?

Jeg ser Egil Østenstad er inne på det samme i nettpraten han hadde, en nettprat jeg for øvrig syntes han kommer veldig godt ut av. Østen er ingen lettvekter, og han svarte godt på kritikken. Han inviterte til og med vår alles Tom Meyer på kaffe. Spent på om det blir noe av!

Hva mener du: Hvorfor viser ikke våre spillere den samme sulten som FKH-spillerne?

HP