Chelsea er fortsatt ubeseiret i Premier League denne sesongen, men var nære ved å ødelegge den imponerende resultatrekken i borteoppgjøret mot Sunderland lørdag kveld.

For et særdeles tafatt Chelsea-lag maktet aldri å bryte ned Sunderlands forsvar. I stedet var det hjemmelaget som sto for de aller største sjansene på Stadium of Light.

Men til tross for en voldsom sluttspurt, klarte de aldri å sette ballen i nettet bak Thibaut Courtois. Det endte 0-0 i en fotballkamp som neppe vil bli husket lenge.

— Vanskelig kamp

— Det er ett poeng. Det var en vanskelig kamp. Bare ett lag forsøkte å vinne fra start. De forsvarte seg mye og de forsvarte seg bra. Å forsvare seg mye og bra er ikke ulovlig, det er en taktikk og det fungerte for dem, sa Chelsea-manager José Mourinho til BBC etter kampen.

— Jeg ble slitne mot slutten og ga bort mye rom, men jeg har ikke noe negativt å si om laget mitt. De gjorde alt de kunne for å vinne, men klarte det ikke. Det er ikke enkelt å spille her, la han til.

Sunderland-manager Gus Poyet fortsetter dermed å hjemsøke sin tidligere klubb. Forrige sesong stakk han kjepper i hjulene for gulljagende Chelsea, da han som første manager i Premier League tok skalpen til Mourinho på Stamford Bridge.

Målløs førsteomgang

Kampen åpnet som forventet på Stadium of Light. Ubeseirede Chelsea holdt ballen i laget og dikterte tempoet, mens Sunderland lå kompakte og gjorde det de kunne for å holde bortelaget unna.

Det klarte de i hele første omgang. Riktignok var Willian nærme da han smalt et skudd fra distanse i stolpen, og Branislav Ivanovic vel så nærme da han ble satt opp alene med keeper en halvtime inn i omgangen, men Sunderlands keeper Costel Pantilimon fikk en kroppsdel på begge avslutningene og forhindret scoring.

Sunderland var også selv nære ved å ta ledelsen snaue ti minutter før halvtid. Lee Cattermoles innlegg gikk via et Chelsea-bein og landet noe tilfeldig foran Santiago Vergini, som ikke klarte å presse avslutningen på riktig side av tverrliggeren.

Like før omgangen var over, ble det mer dramatikk. Etter en duell med John O'Shea sparket Chelseas stjernespiss Diego Costa mot iren, og Sunderland-spillerne reagerte umiddelbart. Dommer Kevin Friend tok med seg Costa og O'Shea til side for en alvorsprat, før han lot dem begge spille videre. Costa var heldig som slapp unna kort i den situasjonen.

Snytt for straffe

Annen omgang startet som den første, og Chelsea slet med å bryte ned det velorganiserte Sunderland-forsvaret. Hjemmelaget var selv langt fra ufarlige på sine kontringsmuligheter, men klarte ikke å få noe mer ut av det enn å gi Chelseas stoppere økt puls.

Høyest puls hadde de da Gary Cahill ble lagt i bakken av John O'Shea inne i Sunderlands sekstenmeteren. Iren holdt et godt grep rundt England-stopperen, som trolig ble snytt for et straffespark.

— Det er et soleklart straffespark. jeg trodde det var "Skal vi danse" vi så på, sa Liverpool-legende Phil Thompson om situasjonen i TV 2s Premier League-studio etter kampen.

Et usedvanlig tafatt Chelsea-lag og et hardtarbeidende Sunderland-lag er en dårlig kombinasjon for dem som ønsker en artig fotballkamp. Faktisk tok det hele 37 minutter av annen omgang før det skjedde noe nevneverdig.

Sunderland med sluttspurt

Først fikk innbytter Jozy Altidore sjansen for hjemmelaget. Han løp med ballen inn i boksen, falt og fikk avsluttet fra en liggende posisjon. Avslutningen ble imidlertid blokkert av både stoppere og keeper.

Like etter fikk Sunderland nok en sjanse. Først var det Altidore som løsnet et skudd som ble blokkert. Deretter fikk Adam Johnson sjansen, men skuddet gikk utenfor.

Sjansene satte virkelig fart i kampen, og det var Sunderland som presset på for et seiersmål på tampen.

Det endte likevel 0-0 i Sunderland. chelsea holder med det stand på toppen av Premier League med 33 poeng. Southampton og Manchester City, som spiller søndag, følger på de neste plassene med 26 og 24.