Liverpool 1-0 Stoke

At Liverpool har hatt en fryktelig tung sesongstart er noe alle vet.

Før hjemmemøtet med Stoke hadde Brendan Rodgers tatt grep, og både Kolo Toure, Jose Enrique og Lucas Lleiva var på plass i startoppstillingen.

Ingen av dem spillere mange supportere før sesongen hadde regnet med å se særlig mye til.

Kun Rickie Lambert av sommersigneringen startet på Anfield. Kaptein Steven Gerrard startet på benken.

På høyrebacken startet Glen Johnson.

Den godt gasjerte landslagsspilleren har hatt en tung sesong, og klubben har derfor tilbudt ham ny kontrakt fra neste sommer, men med bare halvparten av den lønnen han har nå.

Mange supportere har mistet tålmodigheten med den en gang rekorddyre backen, men da fem minutter gjensto av ordinær tid, var det han som kastet seg med hodet inn i en duell med flere Stoke-spillere, og sikret seieren for Liverpool.

Den første ligaseieren til de røde siden 19. oktober.

Ingen målsjanser før pause

Det er uklart hva Rodgers ønsket å få ut av endringene, men da lagene gikk i garderoben for en pust i bakken og en taktikkprat etter 45 minutter var det klart at de i alle fall ikke bidro til sjanseskapende og kreativt spill.

Det kan man før øvrig også si om gjestene i lyseblå bortedrakter.

Ingen av lagene hadde en eneste målsjanse i den første omgangen.

Endelig skjedde det noe

Heldigvis ble det mer underholdning etter pause.

Liverpool startet best, og Jordan Henderson satte ballen like utenfor syv minutter ut i omgangen. Tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouff fikk så en stor sjanse til å gi sitt lag ledelsen like foran egne fans da han ble spilt alene med Simon Mignolet på venstresiden, men belgieren reddet godt.

Det hadde han ingen mulighet til da Bojan driblet seg på fri på venstrekanten etter 60 minutter, men det smarte skuddet i nærmeste hjørnet gikk i stolpen fra den tidligere Barcelona-spilleren.

Jubileum for Gerrard

Man begynte å lure på om Liverpool i det hele tatt hadde noe å stille opp med, men minuttet senere fikk Raheem Sterling en mulighet som han satte like utenfor.

Lucas fikk så en enorm mulighet etter 65 minutter da Liverpool kom fem mot tre, men brasilianeren viste hvorfor han bare har scoret én gang i løpet av sine 180 Premier League-kamper, og satte skuddet rett på keeper fra meget god posisjon.

Lambert fikk så en god mulighet fra elleve meter, men også det skuddet var ikke godt nok plassert til å overliste Begovic.

Det burde Joe Allen klart etter 69 minutter. Sterling og Phillipe Coutinho spilte seg glimrende gjennom Stoke-forsvaret, men da Allen skulle avslutte angrepet sendte han utrolig nok ballen over tverrliggeren og opp på The Kop.

Utskjelt målscorer

Lørdag var det på dagen 16 år siden en purung Steven Gerrard gjorde sin Liverpool-debut som innbytter mot Blackburn.

15 minutter før full tid kom han inn for Lucas Lleiva.

Fansen ropte «skyt» når Gerrard fikk ballen, men det var ikke han som skulle gi de røde ledelsen.

Mame Biram Diouff hadde et godt forsøk reddet på streken etter et hjørnespark, men i stedet for Stoke-ledelse var det hjemmelaget som skulle score.

Rickie Lambert headet glimrende i tverrliggeren, og på returen kastet Glen Johnson seg frem og ofret nærmest liv og lemmer da han stupheadet inn 1-0. Han ble liggende på bakken og måtte få behandling for et kutt i hodet.

Det var blant annet derfor at dommeren la til syv minutter på Anfield.

Gjestene jaktet utligning og poeng, og fikk sin første mulighet da Bojan smalt til på en fantastisk volley to minutter ut i overtiden.

Mignolet fikk et par fingre på ballen og avverget.

Minutter senere var belgieren imidlertid på en bærtur etter et hjørnespark – noe han har blitt kraftig kritisert for denne sesongen – og var heldig som unngikk baklengs da en Stoke-spiller headet like utenfor det åpne målet.

Stoke klarte imidlertid ikke å utligne, og Liverpool tok sin første ligaseier i november.