Harry Redknapp lovet at Tottenham skulle ut og angripe fra start, og at Spurs ikke hadde planer om å kun forsvare 1-0-ledelsen fra San Siro.

Mål ble det ikke på White Hart Lane — og det var mer enn godt nok for hjemmelaget.

- Dette er enormt. Klubben har ikke vært i Champions League før, og så vinner vi på San Siro, for så å holde unna her. Det er stort. Det defensive er alt i dag, vi måtte bare stå i mot. Men at vi går videre var fortjent over to kamper, sier Peter Crouch til viasat.

- Vi jobbet sokkene av oss

— Det var ikke pent å se på, men vi vinner – og det er fantastisk. Milan truet oss til å forsvare oss, men vi gjør jobben. Alle vet at vi kan angripe, men vi viste også en annen side i dag. Vi jobbet sokkene av oss, sa Tottenham-stopper Michael Dawson.

Også Tottenham-manager Harry Redknapp var rørt etter kampen.

- Det skal veldig mye til for å gjøre meg så glad som jeg er nå. Det er en stor prestasjon av denne klubben å være blant de åtte siste i mesterligaen, sa Redknapp etter sluttsignalet.

Allerede etter fire minutters spill holdt hjemmelaget ord da Peter Crouch nikket et Aaron Lennon-innlegg ned til Rafael van der Vaart. Nederlenderen sendte nesten Tottenham i ledelsen.

Men mål ble det ikke, og Tottenhams angrepsvilje ble langt mer forsiktig utover i 1. omgang.

Italienerne hadde ballen mest, men de var uvanlig upresise i sitt eget spill, og den første skikkelige sjansen kom ikke før Pato rundet keeper Gomes i det 25. minutt. Patos innlegg havnet hos Robinho som avsluttet på åpent mål. William Gallas kom seg hjem, og fikk dunket ballen unna på målstreken.

Crouch sentral

Tottenham hadde også sine sjanser inn mot pause, men det nærmeste vertene kom var et halvfarlig frispark av van der Vaart.

Milan forsøkte seg ved Kevin Prince-Boateng og Zlatan Ibrahimovic, men gjestene gikk seg ofte fast ved Tottenhams sekstenmeter. Pato ble spilt igjennom ved en anledning, men Gomes blokkerte fint.

Etter pause fortsatte Tottenham å dyrke langballen mot Peter Crouch, og gang på gang knuste han Nesta i luftrommet. Spurs forsøkte å fylle på med folk i boksen til Milan, men andreballene hadde en tendens til å havne hos de røde og svarte.

Da dommer Frank de Bleeckere også begynte å blåse ofte mot Crouch ble tilskuerne på White Hart Lane frustrerte.

Robinho kom seg fri i det 65. minutt, og fyrte av på Gomes. Målvakten fikk hjelp på returen, men Harry Redknapp satt nok med hjertet i halsen. 30 sekunder senere hadde han satt inn sin joker Gareth Bale.

(Artikkel fortsetter)

FARLIG: Robinho var svært nær scoring. Foto: Digitalsport

Fornuftige defensivt

Milan trøblet med pasningsspillet også i 2. omgang, og bare en god Clarence Seedorf fremstod som skikkelig venn med ballen. Men veteranen med hele fire Champions League-triumfer er noe mer statisk enn i glansdagene, og Tottenhams kollektiv nektet både han og resten av Milan mye rom mot slutten av oppgjøret.

Men Milans stjernegalleri trenger ikke mange sjanser, og i det 77. minutt var Pato fryktelig nær scoring. Samspillet med Ibrahimovic var lekkert, men skuddet fra kort hold plystret like utenfor stolpen. De siste ti minuttene handlet alt om å mure igjen for Tottenhams del, og Milans angrep ble akkurat så omstendelige at hjemmelagets slitne spillere rakk å komme seg på rett side.

På overtid måtte imidlertid Gomes ut i full strekk på et skudd fra Robinho, men sekunder etter kunne Tottenham slippe jubelen løs.

Ikke siden 1962 har Spurs vært i kvartfinale den aller gjeveste europacupen.