Etter 1-1 i den første kampen avanserte Schalke med 4-2 sammenlagt. Sist gang det tyske laget var i en kvartfinale i mesterligaen var for tre år siden. Den gang ble Barcelona for sterk.

— Dette var et mål for oss, vi ville gå videre og det har vi klart. Det er meget givende for hele gruppa. Valencia er veldig sterke, og veldig farlige på kontringer, men vi gjorde jobben vår. Vi har ikke tenkt for mye på ryktene rundt Magath, og det synes jeg vi viser ute på banen ved å vinne 3-1, sier Schalkes Cristoph Metzelder til Viasat.

— Vi ga alt i 90 minutter, og jeg håper at vi gjorde fansen lykkelig, sa Jefferson Farfán, som scoret to av målene.

Det ble et underholdende oppgjør hvor begge lag satset offensivt. Schalke fikk med seg et viktig bortemål fra Valencia for 15 dager siden.

Til å begynne med var det gode resultatet fra første kamp som en byrde. Først på 0-1 begynte vi å spille bra, sa Magath.

Det spanske laget utlignet tidlig fordelen da Ricardo Costa gjorde 1-0 etter 17 minutter på et flott hodestøt. Schalkes ellers så solide sisteskanse Manuel Neuer var sjanseløs.

Sjanseløs var også Valencia-keeper Vicente Guaita da Jefferson Farfán fant nettmaskene med et strålende frispark fem minutter før pause. Dermed var lagene like langt, og det var klart for en spennende annen omgang.

(Artikkel fortsetter)

0-1: Ricardo Costa har nettopp scoret kampens første mål.

Stolpe-stolpe-inn

Sju minutter etter sidebytte slo mesterligadebutant Mario Gavranovic til. Han var våken inne i feltet da Guaita ikke fikk bokset ballen langt nok ut.

Avslutningen til Gavranovic gikk via begge stolpene før den rullet over streken. Dermed var det klart at kampen ikke ville bli avgjort på straffer.

Neuer vartet opp med en flott redning da Artiz Aduriz forsøkte seg alene mot ham. Schalke styrte det meste av spillet, men gjestene var farlige på kontringer. Schalke-forsvaret og Neuer gjorde ikke flere feil i kampen.

På overtid hadde Gavranovic en lobb fra langt hold i tverrliggeren. Farfán kontret inn 3-1 få sekunder før slutt.

2-1: Mario Gavranovic gratuleres av Raul.

Slutt?

Før kampen ble det hevdet at det allerede er besluttet at Felix Magath ikke får fortsette som trener etter endt sesong. Klubbledelsen ville verken bekrefte eller avkrefte meldingen onsdag.

Deler av publikum har vært ute etter Magath, men onsdag var det mange bannere med støtte til treneren.

– Vi kunne ikke la oss påvirke av utenforliggende støy. For oss handlet det bare om kampen, sa Magath selv.

Hans kontrakt med Schalke går ut i 2013. Slutt er det definitivt ikke for Rauls mesterligakarriere. Den tidligere Real Madrid-stjernen sa etter kampen at Valencia-spillerne prøvde å psyke ham ut ved å si at onsdagens kamp ville bli hans aller siste i turneringen.

– Jeg følte at jeg skulle få spille iallfall to kamper til, men jeg håper jeg slipper å møte et spansk lag i neste runde, sa han. (©NTB)